Els treballadors dels Jutjats de Sabadell suspenen parcialment l'activitat per les «altes temperatures»

El Departament de Justícia coneix la situació i està estudiant prendre "les mesures necessàries"

Els Jutjats de Sabadell
Els Jutjats de Sabadell | Albert Segura
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:44h
El Jutjat d'Instrucció número 5 de Sabadell ha suspès el servei durant aquest dilluns, a partir del migdia. Una mesura que respon a les "altes temperatures" dins de les dependències judicials, segons els mateixos treballadors superen els 30 graus. El primer dia de juliol, s'han disparat fins als 35 i són situacions que venen suportant "des de fa anys", ja sigui estiu o hivern. 

Aquesta aturada no es descarta que es repliqui fins que s'arreglin aquestes condicions. "No és una avaria puntual", s'han queixat i han apuntat a que és "una mala instal·lació". El passat divendres i aquest dilluns, tècnics del Servei de Prevenció de Riscos Laborals han examinat les temperatures de l'edifici. 
 

La temperatura a l'interior dels Jutjats de Sabadell aquest dilluns Foto: Nació Sabadell


Des del Departament de Justícia, tal com han detallat els treballadors, els han recomanat beure aigua cada 15 minuts, fer pauses, refrescar-se canell i clatell i estades als òrgans judicials únicament durant les hores d'atenció al públic, en comptes d'estar-hi tota la jornada. La delegada de Prevenció de CCOO, Noelia Medina, les ha definit com les "típiques" indicacions i ha recordat que fa dos anys ja es va "paralitzar" l'activitat. La situació és molt "similar" a l'actual, ha manifestat i no ha descartat que torni a repetir-se. 

Denúncia al Ministeri de Treball

Els treballadors han presentat una denúncia al Ministeri de Treball en la que han precisat "condicions inhumanes de calor". La normativa fixa que la temperatura en els llocs de treball "ha d'estar entre els 17 i els 27 graus". Justícia ha reconegut aquesta problemàtica i ha garantit que està estudiant prendre "les mesures necessàries", encara que ha advertit que no arribaran "d'avui per demà". 
 

Cartell d'aturada de l'activitat al Jutjat d'Instrucció número 5 Foto: Nació Sabadell