Lleuger descens de les temperatures però sense que afluixi la calor

Arrenca la setmana en un ambient assolellat

Dia de platja
Dia de platja | Albert Segura
NacióDigital
30 de juny del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns hi haurà cel serè arreu del territori, si bé fins a mig matí i de nou final del dia hi haurà alguns intervals de núvols baixos a punts del litoral. A més, a partir de mig matí i fins a mitja tarda creuaran núvols mitjans d'oest a est del territori, que localment seran en forma de nuvolades. A banda, a partir de migdia hi haurà el creixement de noves nuvolades a punts del Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est, així com alguns núvols d'evolució a altres punts del prelitoral.

A partir de migdia s'espera algun ruixat a punts del Pirineu, i és possible al Prepirineu i a l'interior del nord-est. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i s'acumularan quantitats minses, localment poc abundants. Les precipitacions aniran acompanyades localment de tempesta i es possible que també de calamarsa o pedra.

Temperatura mínima similar o lleugerament més baixa, i màxima lleugerament més baixa, tot i que localment el descens serà moderat. La mínima oscil·larà entre 11 i 16 ºC al Pirineu, entre 16 i 21 ºC al Prepirineu, depressió central i prelitoral, i entre 18 i 23 ºC al litoral. La màxima es mourà entre 30 i 35 ºC al Pirineu, entre 33 i 38 ºC al Prepirineu i depressió central, entre 31 i 36 ºC al prelitoral, i entre 27 i 32 ºC al litoral. La sensació de xafogor serà notable al litoral.