Sabadell arriba als 42,3 graus en plena onada de calor

El rècord al Vallès, però, es registra a Castellbisbal amb 43,5 graus

Les fonts de la Plaça Sant Roc, un punt per refrescar-se
Les fonts de la Plaça Sant Roc, un punt per refrescar-se | Juanma Pelaez
NacióDigital
28 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:45h
El pic de l'onada de calor, previst per aquest divendres, s'ha deixat notar a Sabadell i al Vallès en general. A les 14.37 hores s'han registrat 42,3 graus a la ciutat, segons meteosabadell, que forma part de la xarxa d'estacions meteorològiques meteoclimatic. Una xifra de rècord i que es contraposa amb la mínima del dia, 22,1 a les 4.53 hores de la matinada. Més de 20 graus de diferència en menys de deu hores. 
 

La taula de temperatures rècord, la de Sabadell entre les deu primeres Foto: meteoclimatic


Uns registres al centre de la ciutat, però en d'altres punts, analitzats per aquest mateix sistema, com a Can Rull s'ha arribat a 40,6 i una mica més a la Creu Alta, 41,8. 

Als municipis del voltant també s'ha enfilat el mercuri. El rècord ha estat a Castellbisbal, segons el meteocat a les 13.31 hores s'ha aturat en 43,5 graus. A Terrassa, el Servei de Meteorologia de Catalunya també ha recollit, a les 13.26 hores, una temperatura de 41,2 graus.  

A Badia han assolit, de màxima, 40,7 graus i a Cerdanyola, 40,8. La mateixa xifra que a Sant Quirze, una dècima per sobre al CAR de Sant Cugat. I a Rubí, 41,8 graus. Una mostra de l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya amb el mapa mai vist per calor extrema d'aquest divendres.