La UAB i el Taulí creen el primer curs de l'Estat per a tècnics de radiologia

La formació, tant teòrica com pràctica, està impartida, majoritàriament, pels professionals del mateix servei

L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell
L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell | Albert Hernàndez
NacióDigital
29 de juny del 2019
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell han impulsat el Pregrau Dual d'Especialista en Radiologia, el primer de caràcter universitari per a tècnics ¡ d'aquesta especialitat de l'Estat. Començarà a impartir-se el proper curs 2019-2020. 

Està dirigit a professionals en actiu i a joves amb titulació de formació professional com a tècnics superiors en imatge per al diagnòstic i medicina nuclear i tècnics superiors en radioteràpia i dosimetria, així com persones titulades en Grau d'infermeria i Fisioteràpia.

El curs constarà de dues fases: la primera, que serà teòrica amb 450 hores lectives i la segona, que serà pràctica, de sis mesos, i tindrà lloc al Servei de Radiologia del Taulí. Tant en una com en l'altra, els docents seran majoritàriament professionals de l'hospital.

La formació garanteix un "rigorós" ensenyament teòric que involucra els millors experts en la matèria, pertanyents a diversos nivells professionals i jeràrquics, alhora que suposen un entrenament transversal pràctic, perquè "reforça els coneixements, les habilitats clíniques i tècniques" d'un tècnic en radiologia, una cosa que afavoreix l'ocupació d'alumnes en un camp en el que falten especialistes.

El co-coordinador del pregrau dual, Diego I. Ribas, ha afirmat que l'aparició d'aquest curs universitari suposa donar "respostes a la incorporació de les noves tecnologies, i els nous enfocaments com la intel·ligència artificial i el Big Data al camp mèdic ".