Farrés recupera la celebració dels plens els primers dimarts de mes

Era el dia fixat en l'últim mandat de l'exalcalde Manuel Bustos

28 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:02h
El primer ple com a alcaldessa de Marta Farrés
El primer ple com a alcaldessa de Marta Farrés | Albert Hernàndez
Els plens ordinaris del mandat 2019-2023 se celebraran els primers dimarts de mes, a partir de les 18 hores. D'aquesta manera, es modifica l'horari dels últims quatre anys, que era els dijous a les 17 hores. Així s'ha aprovat en un ple extraordinari, celebrat aquest divendres, el primer de l'alcaldessa, Marta Farrés. 

Les forces que integren el govern municipal -PSC i Podem- i Junts per Sabadell han votat a favor de la modificació del dia del plenari, en contra s'han posicionat ERC i la Crida per Sabadell i Cs, que s'ha abstingut. El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha carregat contra la mesura i ha justificat que el traspàs de dimarts a dijous el 2015 "responia fruit de l'experiència dels regidors d'aleshores, també del PSC" i ha afegit, "es va aprovar amb un ampli acord". Així com, que comporta que el personal de secretaria hagi de venir a treballar dissabtes. 

Per la seva part, la portaveu de la Crida, Nani Valero, ha afirmat que "no calia" canviar el dia i fins i tot ha criticat "molt menys el dilluns com s'havia proposat inicialment". El primer tinent d'alcalde, Pol Gibert, ha estat contundent: "Li garanteixo que el personal no vindrà a treballar els dissabtes". 

La celebració del ple els primers dimarts de mes era el dia que ja es duien a terme en el darrer mandat de l'exalcalde Manuel Bustos. Tot i aquesta novetat, la primera sessió ordinària de l'etapa Farrés no serà dimarts vinent, encara que al juliol hi haurà plenari, però serà amb caràcter extraordinari.