JxS permetrà l'aprovació dels sous municipals perquè és «fruit de la negociació i del pacte»

La portaveu del grup, Lourdes Ciuró, veu en el nou cartipàs "olor d'antic"

La portaveu de la formació, amb Baró i Carné
La portaveu de la formació, amb Baró i Carné | JxS
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:33h
Els tres regidors de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, Francesc Baró i Quim Carné, donaran llum verda a la proposta de l'alcaldessa, Marta Farrés, sobre els sous, indemnitzacions i personal dels grups municipals. D'aquesta manera, aquests tres vots se sumaran els 11 de l'equip municipal i permetrà que s'aprovi en el ple extraordinari que se celebrarà aquest divendres. Ciuró ha qualificat de "bona notícia", perquè és "fruit de la negociació i del pacte" amb gairebé tots els grups de l'oposició.    

La portaveu de la formació ha incidit en aquest aspecte, ja que el mandat deixa un escenari encaminat als acords per no tenir majoria absoluta el govern municipal. 

Tanmateix, Ciuró ha criticat el cartipàs dissenyat per Farrés, ja que ha assenyalat que les grans àrees "fan olor d'antic". Ha enumerat un seguit d'aspectes que "no es veuen" com ara la promoció de la ciutat, ni la innovació, la recerca i la transferència de coneixement i ha recalcat que "no hem d'estar d'esquenes" a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Així com tampoc "es parla de sostenibilitat", encara que Ciuró ha matisat i ha obert una "esperança" amb el projecte Sabadell 2030 i ha advertit que ho seguiran, perquè, com ha dit, "busquem que Sabadell surti de l'estacionament". 

Oposició constructiva 

Tot i l'entesa en aquestes primeres iniciatives, Ciuró ha deixat clar que "no direm sí a tot" i ha recordat que "bona responsabilitat" de l'estancament dels 20 anys de la ciutat és del PSC, també del quatripartit dels últims quatre anys, ha afegit. Però ha indicat que "no estem per bloquejar" i ha dibuixat una oposició "constructiva i propositiva", perquè la població "no s'ho pot permetre". 

Sobre la citació de Farrés

La citació com a testimoni de l'alcaldessa, Marta Farrés, dins la peça 28 del cas Mercuri, no preocupa per ara a la portaveu. Ara bé, ha avisat que "si es transformés en coses majors s'hauran de prendre responsabilitats". S'ha mostrat taxativa: "Serem molt contudents per demanar-les".

Ha posat com a exemple que es donés el cas "d'una imputació". Especialment, s'ha manifestat determinant perquè és el cas Mercuri, encara que ha assenyalat "qualsevol acció que vagi en detriment del nom de la ciutat".