Gratuïtat de les piscines municipals de Sabadell per fer front a l'onada de calor

S'activa el Pla de Protecció Civil Municipal en fase alerta

Piscines municipals per refrescar les altes temperatures
Piscines municipals per refrescar les altes temperatures | Norma Vidal
NacióDigital
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:04h
Les piscines municipals de Sabadell seran gratuïtes aquest dijous com a mesura per fer front a l'onada de calor. Així ho ha establert l'Ajuntament, després de reunir, aquest dimecres, el Comitè d'Emergència que ha decidit activar el Pla de Protecció Civil Municipal en fase alerta. La mesura s'allargarà fins divendres. 

L'accés serà lliure, per a tots els que acreditin ser residents a la ciutat, fins a completar l'aforament per temes de seguretat, a més també s'ha acordat el tancament de barbacoes, l'obertura de centres cívics al matí, aquells que no obrin portes habitualment en aquesta franja -Gràcia, Can Deu i Can Llong-. 

Pel que fa a les fonts ornamentals, a partir d'aquest dijous també estaran engegades ininterrompudament a les hores de més intensitat de calor, és a dir, entre les 12 i les 18 hores. Es tracta de les fonts de les places de Llívia, dels Castanyers, del Pi, de la Creu de Barberà, del Pi-pi, de la Creu Alta, i de la Concòrdia. Les de la plaça de Catalunya i una de les de la plaça de Sant Roc s’estan reparant 

També s'han determinat actuacions en l'àmbit social amb l'activació d'un protocol entre el consistori i la Creu Roja per atendre col·lectius més vulnerables i sense llar, entre d'altres, durant aquest període calorós, així com controls preventius dels usuaris de teleassistència, entre d'altres.