Activada l'alerta per l'onada de calor, amb temperatures que podran superar els 40 graus

Les previsions indiquen que serà dijous i divendres quan s'arribi al pic màxim i que l'episodi s'allargarà fins diumenge

Els termòmetres aniran a l'alça arreu de Catalunya
Els termòmetres aniran a l'alça arreu de Catalunya | Europa Press
NacióDigital
25 de juny del 2019
Actualitzat el 26 de juny a les 8:13h
La Generalitat ha activat en fase d'alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que a partir d'aquest dimarts s'inicia un episodi d'onada de colar a les comarques de l'oest de Catalunya i a Ponent.

A partir d'aquest dimecres, també s'estendrà a les comarques centrals. El pic màxim de temperatures i la calor extrema es preveu que afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya a partir de dijous i divendres. La previsió indica que les temperatures podran superar els 40 graus a l'interior i que l'episodi s'allargui fins diumenge.

Aquesta onada de calor coincideix amb l'augment del risc d'incendis a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent, motiu pel qual Protecció Civil ha demanat a la ciutadania que eviti situacions de risc que puguin generar un incendi forestal.

Perquè hi hagi onada de calor, les previsions meteorològiques han d'indicar que es poden assolir temperatures considerades extremes per un determinat lloc en una determinada època de l'any. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya és diferent en cada municipi. Per exemple, a Valls està establert en els 36,3 graus, mentre que a Igualada és de 38 graus, a Cerveró de 36,8 graus i a Lleida 38,1 graus. Quan es preveu que aquests valors se superin durant tres dies seguits, és quan s'estableix que s'està davant d'un episodi d'onada de calor.