El Coaching energètic a famílies de Sabadell genera un estalvi de l’11%

Els participants han rebaixat 70 euros de mitjana la factura elèctrica

Redacció
26 d'agost del 2015
Actualitzat a les 14:22h
Un total de 134 famílies voluntàries han pogut reduir la seva despesa en electricitat en un 11,2%, respecte el mateix període de l’any anterior i un total de 70 euros de mitjana a partir del procés de coaching energètic impulsat per l’Ajuntament en el marc de la campanya d’estalvi – comptadors intel·ligents.

Aquestes dades revelen una disminució de les emissions de diòxid de carboni de 14.077 quilograms, considerant el total de 407 persones que han pres part en la campanya impulsada des de l'any 2009. 

La campanya, pionera a nivell estatal, fa un seguiment del perfil de consum de les famílies durant 6 mesos, amb l’ajuda d’un smart-meter portàtil que aporta informació instantània del consum elèctric. A partir de la visualització de les dades del consum, s’aconsella a partir de canvi d’hàbits i millores en la contractació de l’electricitat.

Els canvis d’enllumenat, la compra i aplicació de regletes multiendoll i programadors setmanals en aparells connectats 24h generen bona part de l’estalvi. Les accions es presenten i debaten a partir de sessions presencials, fitxes amb activitats lúdiques, l’enviament d’un butlletí digital mensual i la dinamització a través de xarxes socials. 

La sisena fase, desenvolupada des de novembre de 2015 han participat disset famílies. La campanya tindrà continuïtat durant la tardor d’aquest any, amb període de sol·licituds de l’1 al 31 d’octubre de 2015, i amb una major implicació social i solidària de les famílies participants. La campanya s’emmarca en les actuacions municipals incloses en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, amb l’horitzó 2020.