Sant Joan

Nit de Sant Joan amb dos cotxes i 14 contenidors cremats a Sabadell

Els Bombers fan 1.175 serveis durant la revetlla de Sant Joan a tot Catalunya, cap d'important

per NacióDigital , 24 de juny de 2019 a les 11:28 |
Incendi a Palafolls, al Maresme | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 1.175 serveis al llarg de tota la revetlla de Sant Joan, des de les vuit del vespre de diumenge i fins a les vuit del matí d'aquest dilluns. Més de la meitat de les sortides s'han fet a partir de la mitjanit i per comarques la majoria de serveis s'han fet a l'àrea metropolitana de Barcelona: Vallès Occidental (212), Baix Llobregat (127), Barcelonès (90), Maresme (79), Vallès Oriental (73) i Garraf (33).

A Sabadell la revetlla ha estat tranquil·la, amb 101 incidències i 24 incendis en contenidors i dos cotxes afectats. Un total de 14 contenidors cremats i que hauran de ser substituïts, mentre que l'any passat l'afectació es va concentrar en 37 unitats. A nivell preventiu, s'ha actuat detectant grups de persones que extreien cartrons de contenidors per fer-hi foc, motiu pel qual s'ha aconseguit que això no passés.


En casos, com en el següent vídeo, la Policia Municipal va actuar de manera preventiva després del llançament de petards a prop de contenidors o quan es detectava un grup de persones marxant del lloc:


A més, les zones de barbacoes en àrees com Sant Julià s'han precintat per evitar foc a prop de zones boscoses. No obstant, diversos grups es van saltar els precintes i hi van accedir, motiu pel qual la Policia Municipal va haver d'intervenir ahir al vespre, aixecant acta dels fets.

L'afectació a Catalunya

Els incendis en mobiliari urbà i vehicles (578) i en vegetació (432) han estat els serveis més demandats. Els més destacats han tingut lloc a Plans de Sió (Segarra), on han cremat 7,8 hectàrees de rostoll, matolls i troncs, i a Palafolls (Maresme), amb 1,5 hectàrees de vegetació cremades a la urbanització Ciutat Jardí. Pel que fa a altres serveis, destaca la crema de cinc motos cremades al carrer Palmeroles de Roses. Les flames han afectat els cables elèctrics de la façana d'un edifici i el fum ha acabat entrant als habitatges i ha estat necessari evacuar els veïns. En total, 6 persones no han pogut passar la nit a casa seva.

A Sant Cugat del Vallès han cremat tres contenidors al carrer Aribau. El foc ha afectat també la tanca de bruc d’un parell de terrasses ubicades als baixos d’aquest edifici i el mobiliari de jardí d’un dels habitatges. També han cremat tres contenidors a Gavà, que ha acabat afectant la tanca del complex residencial de les Gavines. Un parell de vehicles aparcats a la vora també han quedat afectats parcialment. 

A Rubí, els Bombers han treballat en un petit incendi de matolls a la plaça Verneda que també ha afectat la tanca d’una empresa i tres bidons emmagatzemats al pati de la companyia. I a l’Hospitalet de Llobregat, ha cremat totalment un vehicle al carrer Pintor Sorolla.

Pel que fa al telèfon 112. ha rebut fins a les vuit d'aquest dilluns al matí un total de 3.902 trucades relacionades amb 2.102 incidents durant la revetlla de Sant Joan. Segons informa Protecció Civil, la majoria dels avisos fan referència a foc a matolls de la via pública, contenidors incendiats i persones que causen molèsties en espais públics, així com per música i sorolls.

Del total de trucades, 1.068 s'han fet des del Barcelonès -719 de la ciutat de Barcelona i 189 des de l'Hospitalet de Llobregat–, 587 des del Vallès Occidental, 356 del Baix Llobregat, 262 del Maresme, 219 del Segrià, 159 del Baix Empordà, 155 del Vallès Oriental, 128 del Tarragonès, 88 del Baix Camp o 88 del Bages. Risc d'incendi forestal

Els Agents Rurals han decretat risc d'incendi forestal de nivell 2 a les comarques de Ponent per aquest Sant Joan. A la resta del Principat, el nivell és 1.
 

 

Participació