Recomanació de no aparcar a prop de contenidors per Sant Joan

Davant del perill d'incendi

Un cotxe cremat a Sabadell per Sant Joan de l'any passat
Un cotxe cremat a Sabadell per Sant Joan de l'any passat | NacióSabadell
23 de juny del 2019
Per Sant Joan el foc i la pólvora són un gran element de diversió, però també pot ser altament contraproduent si se'n fa un mal ús. En nits com la d'avui, és habitual que en més d'una ocasió una espurna afecti elements de mobiliari urbà com ara contenidors, tot i que també es poden registrar casos en què es llancin petards a l'interior d'aquests elements de manera intencionada.

És per aquest motiu que des de l'Ajuntament de Sabadell es recomana evitar aparcar a tocar de contenidors aquesta nit de Sant Joan, davant la possibilitat que en algun d'ells s'hi cali foc. Tot i que s'ha activat un protocol preventiu, és cert que en una ciutat de més de 200.000 habitants es pot registrar alguna situació on el foc s'hi vegi implicat, on hi ha quantificats un miler de conjunts de contenidors repartits de nord a sud.

Dispositiu especial
 
L’Ajuntament ha dissenyat per aquesta nit un dispositiu especial, amb un plantejament centrat en la prevenció i en incrementar la capacitat de reacció en cas que es registri algun incident vinculat amb el foc.

Després d’analitzar les nits de Sant Joan dels darrers set anys, el consistori, de la mà de la Policia Municipal i del cos de Bombers, ha elaborat un pla preventiu i reactiu de cara a les possibles incidències que es puguin registrar a la ciutat. “Per tenir més recursos preventius, a la Policia Municipal hem doblat el nombre d’efectius, passant de cinc a deu cotxes, amb un dispositiu especial al nord i al sud, cobrint l’est i l’oest de la ciutat”, ha explicat el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, que s’estrenava avui en roda de premsa com a regidor.

Pel que fa a la recollida de brossa, la revetlla de Sant Joan cau en diumenge, el dia que es fa descans setmanal a Smatsa. Per aquest motiu, s’ha implementat un dispositiu especial de recollida de cartró i d’especial atenció a les zones mé susceptibles d’incendi. A la vegada, es penjaran senyals prevenint als conductors per evitar que aparquin a les dones més sensibles d’incendi, així com les primeres places a tocar de contenidors, per evitar mals majors.

Pel que fa a les zones boscoses, s’establirà la prohibició de llançar petards a menys de 600 metres d’on hi hagi massa forestal, i en cas que es registri una situació d’altes temperatures, es tancarà la zona de bars i barbacoes en espais com Sant Julià.

De cara a la celebració de fogueres arreu de la ciutat, podeu consultar-les a través d'aquest enllaç.