Més agents de policia i més recollida de cartró a Sabadell per Sant Joan

Es vol minimitzar el risc d’incendi en zones sensibles i augmentar la capacitat de reacció

La foguera és un dels elements clau de la celebració de Sant Joan
La foguera és un dels elements clau de la celebració de Sant Joan | Cristóbal Castro
21 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:15h
L’Ajuntament de Sabadell prepara un dispositiu especial de cara a la nit de Sant Joan, una data en el calendari on incrementa el risc d’incendi per l’ús de material pirotècnic. En aquesta ocasió, s’ha elaborat un plantejament centrat en la prevenció i en incrementar la capacitat de reacció en cas que es registri algun incident vinculat amb el foc.

Després d’analitzar les nits de Sant Joan dels darrers set anys, el consistori, de la mà de la Policia Municipal i del cos de Bombers, ha elaborat un pla preventiu i reactiu de cara a les possibles incidències que es puguin registrar a la ciutat. “Per tenir més recursos preventius, a la Policia Municipal hem doblat el nombre d’efectius, passant de cinc a deu cotxes, amb un dispositiu especial al nord i al sud, cobrint l’est i l’oest de la ciutat”, ha explicat el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, que s’estrenava avui en roda de premsa com a regidor.

Pel que fa a la recollida de brossa, la revetlla de Sant Joan cau en diumenge, el dia que es fa descans setmanal a Smatsa. Per aquest motiu, s’ha implementat un dispositiu especial de recollida de cartró i d’especial atenció a les zones mé susceptibles d’incendi. A la vegada, es penjaran senyals prevenint als conductors per evitar que aparquin a les dones més sensibles d’incendi, així com les primeres places a tocar de contenidors, per evitar mals majors.

Pel que fa a les zones boscoses, s’establirà la prohibició de llançar petards a menys de 600 metres d’on hi hagi massa forestal, i en cas que es registri una situació d’altes temperatures, es tancarà la zona de bars i barbacoes en espais com Sant Julià.

De cara a la celebració de fogueres arreu de la ciutat, podeu consultar-les a través d'aquest enllaç.