El Taulí rebrà gairebé dos milions d'euros que finançaran cinc projectes d'innovació

És un dels 18 d'una iniciativa del Departament de Salut

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | ACN
NacióDigital
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:17h
L'Hospital Parc Taulí rebrà gairebé dos milions d'euros per finançar cinc projectes d'innovació del centre. Es tracten de cinc iniciatives que apunten a diversos àmbits. Aquests recursos surten del nou Programa de Compra Pública d'Innovació en Salut, del Departament de Salut i que busca millorar la qualitat i l'eficiència dels serveis.

La primera idea que rebrà recursos és el d'un sistema de monitoratge de la perfusió intestinal en cirurgies colorectals per a la millora de la qualitat de vida del pacient i la prevenció dels riscos quirúrgics associats. El segon, està batejat amb el nom de Feeding Care i pretén millorar el sistema de subministrament i emmagatzematge de llet materna i artificial en l’entorn hospitalari. El tercer és la transformació digital del sistema de triatge d’urgències hospitalàries aplicant Intel·ligència Artificial.


L’objectiu del quart projecte és millorar la qualitat, la seguretat i la variabilitat de l’atenció dels pacients crítics, mitjançant l’assistència precoç i continuada, que integri els diferents sistemes de monitoratge i informació clínica actualment disponibles en una eina de suport a la presa de decisions clíniques.

Per últim, el cinquè, és un nou model assistencial de diagnòstic i tractament de la diabetis infantil de tipus 1 per millorar els resultats en salut (outcomes).

Aquests cinc projectes del Taulí han sortit dels 18 seleccionats, entre els 33 que es van presentar per optar aquest finançament de la Generalitat.