Els veïns de Merinals alerten de la negativa de la Generalitat per avançar en un informe neutral

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya defensa que segueix negociant i aposta per una "selecció de pèrits plural i neutral"

Un dels edificis afectats de Merinals
Un dels edificis afectats de Merinals | ACN
20 de juny del 2019
Actualitzat el 30 de juny a les 18:54h
Les negociacions per determinar si diversos blocs del barri de Merinals s'han d'enderrocar tornen a estar en punt zero. Així és almenys segons el portaveu dels veïns d'aquests edificis, Jaume Garcia, "tornem a estar igual que al novembre", quan els afectats i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya van acordar un procés de mediació per aconseguir un informe tècnic neutre que exposés la situació dels immobles.

"No han accedit a signar cap mena d'acord, ni el plec de condicions d'ambdues bandes", ha explicat Garcia i ha afegit que el passat dimarts caducava "sense entesa", ha lamentat. El veí de Merinals ha qualificat de "decebedora" aquesta actitud de la Generalitat i ha dit que és "un altre pal". 

Continuen asseguts a la taula

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya nega que hi hagués cap data fixada "per un acord" i ha puntualitzat que "tampoc seria prudent fer-ho", tenint en compte que s'acaba de configurar un nou govern municipal, ja que vol actuar de forma "coordinada" amb el consistori. 

Ha manifestat la seva voluntat d'elaborar un informe, tot i que reclama que es visiti "el 80% dels habitatges de cada edifici". Així com que els pèrits resolguin "si són legalment objecte de ruïna tècnica o econòmica o, pel contrari, són rehabilitables". Uns pèrits, com ha apuntat l'Agència, que han de sortir "d'una selecció plural i neutral" i "cap de les parts pot escollir". 

En aquest sentit, ha recalcat de "fonamental" que aquesta tasca la duguin a terme col·legis i associacions professionals, que ja tenen experiència en aquesta matèria.  

Sigui com sigui, Garcia ha explicat que la Festa Major del barri s'aprofitarà per denunciar la situació, especialment en el pregó, previst per al proper dia 28.