​Els comuns lamenten que Farrés no hagi «trencat explícitament» amb l’etapa Bustos

La formació ha planteja diverses qüestions sobre habitatge, patrimoni, mobilitat i medi ambient

L'assemblea dels comuns al Centre Cívic Can Rull
L'assemblea dels comuns al Centre Cívic Can Rull | Sabadell en Comú
NacióDigital
17 de juny del 2019
Sabadell en Comú ha lamentat que la nova alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, no hagi “trenca explícitament” amb l’etapa Bustos, una part de la qual, ha apuntat, “en va formar part”. Així ho ha recollit en un comunicat, després de celebrar l’assemblea del partit, el passat divendres al Centre Cívic Can Rull, per fer balanç dels resultats electorals.

Ha manifestat la voluntat no tingui com a referència el govern de Bustos, així com la defensa del Quart Cinturó, que “és un atemptat ecològic que trinxa el territori” i tampoc és viable econòmicament. En aquest sentit, ha recordat la iniciativa dels joves que cada divendres es manifesten per reivindicar mesures per “revertir la depredació del planeta” i cap aquí ha d’anar “el futur de Sabadell ha de ser més verd”.

Ha plantejat què es farà en matèria d’habitatge o amb Smatsa, “que no compleix adequadament els serveis encomanats”. També ha qüestionat la caserna de la Guàrdia Civil, ja que “diferents ministeris i alcaldes del PSC-PSOE han opinat contràriament als interessos de la ciutat. Quin criteri prevaldrà?”.

La formació ha augurat que serà un mandat “plàcid”, en gran part gràcies al “sanejament” que ha practicat el quatripartit des de 2015 i de projectes endegats que “culminaran” en els propers quatre anys. Ha celebrat que la capital vallesana tingui per primera vegada una dona alcaldessa, “una victòria del feminisme”, ha expressat, així com que gairebé la meitat del ple tingui tanta presència de dones. Ara bé, els comuns han etzibat: “farà falta veure si lluiten pels drets de les dones o simplement s’omplen de consignes feministes perquè dona vots”.