Els veïns de Sabadell demanen ser «subjectes actius» en el pla de barris del nou govern municipal

Consideren "imprescindible" recuperar "el preocupant deteriorament de la cohesió i les relacions de convivència"

L'alcaldessa amb la seva sòcia de govern
L'alcaldessa amb la seva sòcia de govern | Albert Segura
NacióDigital
17 de juny del 2019
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va anunciar, quan va signar el “Pacte de la Concòrdia”, que una de les dues primeres mesures seria un pla integral per als barris. Una iniciativa que va repetir en el discurs d’investidura del passat dissabte. La Federació d’Associacions Veïnals del Vallès (FAVS) li ha pres la paraula i li ha demanat que siguin "subjectes actius". 

Ha reclamat que amb aquest tipus de “projectes estratègics generals” de ciutat han de ser “tractats en els seus fòrums i, d'altra banda, els diagnòstics dels barris en els seus respectius” i en aquest sentit, ha posat èmfasi en aquells que coneixen "la realitat" com ara associacions de veïns, entitats i persones a títol individual. Entre la feina de tots plegats ha de donar com a resultat “propostes i calendaris”.

L’agrupació veïnal ha enumerat un seguit “d’eixos estratègics” com la mobilitat, la Gran Via, el riu Ripoll, les rondes, l’emergència social, la seguretat, la cohesió i la igualtat de gènere, entre d’altres, que s'han d'afrontar en aquest mandat. 

Governar per sobre dels interessos partidistes 

La FAVS ha exigit un govern municipal "per a tota la ciutat per sobre dels interessos partidistes", així que "no té dret a patrimonialitzar" Sabadell, ja que, com ha apreciat, és "imprescindible" recuperar "el preocupant deteriorament de la cohesió i les relacions de convivència". Al seu parer, es necessita "el consens de la majoria de la població per remar en la mateixa direcció darrere uns objectius". 

Ha advertit que, com han fet amb anterioritat, no ofereixen "un xec en blanc" i sobre la taula hi ha temes "immediats" com el cas Mercuri i Smatsa i d'altres, fruit de "compromisos adquirits" com la recuperació de l'oncologia pediàtrica al Taulí, les conseqüències de l'arribada d'Amazon a la comarca i el finançament del consistori a la residència del sud, entre d'altres.