​Marta Farrés: «És més necessari que mai parlar de diàleg i acord»

Primeres paraules de la primera alcaldessa dona de Sabadell

Marta Farrés, al despatx d'alcaldia de Sabadell
Marta Farrés, al despatx d'alcaldia de Sabadell | Albert Segura
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:39h
Marta Farrés ja ocupa el despatx d'alcaldia de l'Ajuntament de Sabadell. Després d'un ple marcat per les protestes a l'exterior (abans, durant i després de la investidura), la primera dona en assumir el càrrec de la cinquena ciutat del país assegura sentir orgull no només per aquest fet, sinó també per tenir la possibilitat de treballar per millorar la capital vallesana.

"La sensació actual és de molta alegria, molt contenta, és un dia molt especial i bonic per ser la primera alcaldessa de Sabadell, és un moment històric per la ciutat", ha expressat en una atenció als mitjans de comunicació en el seu despatx. Davant la protesta feta a la plaça Sant Roc, assegura que vol treballar per la ciutat "fent les coses bé" i fent "que la ciutat funcioni".

Farrés considera que avui no era dia per a manifestacions, i condemna fermament l'agressió a la diputada de Ciutadans Laura Vílchez i els improperis que han rebut regidors de Junts per Catalunya, de la formació taronja, del propi PSC o la sòcia de Podem. "La ciutadania ha girat full, i és més necessari que mai parlar de diàleg i acord, i que la gent estigui tranquil·la", ha assenyalat.

Pel que fa a la pancarta que defensa la llibertat dels presos polítics, Farrés assegura que no la preocupa i que no serà ni de bon tros la primera acció de govern. "El primer serà un pla de xoc als barris, que és el que necessita Sabadell, i demanar el retorn de l'oncologia pediàtrica al Taulí", ha assenyalat.

Pel que fa al cartipàs, Farrés encara no l'ha fet públic, si bé assegura que està molt avançat.