Marisol Martínez s’integra a ‘Guanyem Sabadell’

La crisi interna es salda amb la creació del nou moviment d'esquerres | La tensió amb Barcelona acaba partint la direcció local

per Redacció, 4 de març de 2015 a les 22:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sessió de constitució de Guanyem Sabadell. Foto: Guanyem Sabadell


L’alta tensió en les relacions entre EUiA de Barcelona i Sabadell han acabat petant. Després de la decisió de la coordinadora general de proclamar Eduard Navarro candidat per a les eleccions municipals del 24 de maig, part de la direcció local, entre ells Marisol Martínez, van fer oficial ahir al vespre la integració a la candidatura “Guanyem Sabadell – Sí se puede”.


La reacció de l’equip de Marisol Martínez respon a la decisió de la direcció nacional d’EUiA, que consideren que ha estat més pròpia de moviment que imposen els criteris des de lluny en lloc de tenir en compte els interessos de la pròpia ciutat. En aquesta línia, havien advertit amb mesures extremes com ara dur la qüestió a la Justícia, però d’entrada han preferit acceptar la decisió de la direcció i seguir el seu camí per un altre cantó.

“Barcelona està fent coses tan sorprenents que no sabem què seguirà fent d’ara endavant, han pres decisions sense venir a explicar-les en persona a les assemblees”, expliquen fonts de l’entorn de Marisol. Per aquest motiu consideren que EUiA haurà de saber quina és la proposta que volen fer a la ciutat, si es presenten a les eleccions o no, i sobretot veure “si els militants voldran penjar els cartells d’un candidat que no han escollit”, afegeixen.


Guanyem Sabadell, un nou moviment d’esquerres
El grup promotor de Guanyem Sabadell va constituir el moviment ahir al vespre al casal Pere Quart, integrant representants de diferents moviments de la ciutat, veïnals, sindicals i de partits, com ara Podem o EUiA, amb l’objectiu, diuen, de propiciar “el canvi que Sabadell necessita”. El col·lectiu rubrica un manifest on reivindica el protagonisme ciutadà per posar en marxa un govern obert a la participació “que permeti situar la democràcia i els drets al centre de tot”.

“El conjunt de la candidatura considera que existeix un espai social a la ciutat que avui no està representat per cap de les propostes que s’han presentat fins ara”, apunten en un comunicat. L’objectiu és reunir persones de diferent procedència, ja sigui cultural o política, per dibuixar una aposta de progrés “sense directrius de cap partit ni organitzacions concretes”.

Segons fonts del grup promotor, la candidatura es troba sota el paraigües de “Guanyem” i comparteix logotip amb algunes de les candidatures repartides per tot l’Estat, així com una sèrie de contactes per tal d’establir sinèrgies entre si.

 

Participació