​Marta Farrés: «Vull representar tothom, pensi com pensi i vingui d'on vingui»

La socialista ha estat elegida després de ser la primera força al ple i aconseguir el pacte amb Podem

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell
Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Albert Hernàndez / Albert Segura
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:33h
La socialista Marta Farrés ja és alcaldessa de Sabadell. El PSC s’ha assegurat la investidura després d'obtenir els 10 regidors que la força va obtenir a les urnes el passat 26 de maig, i d'haver aconseguit el suport de la regidora de Podem Marta Morell. El PSC recupera així una alcaldia que havia ostentat durant més de 15 anys, de 1999 a 2015, quan la va perdre en favor de l'equip de govern sortint.

Farrés agafa el relleu de Maties Serracant -Crida per Sabadell, la candidatura que lidera la CUP- i Juli Fernàndez (ERC), els regidors que han governat aquest mandat de manera acordada, un cop el republicà no ha aconseguit els suports suficients com per configurar una alternativa de govern.


La socialista, en el seu discurs ja com a alcaldessa, ha posat èmfasi en el paper de les dones, perquè tal com ha subratllat serà la primera de la ciutat, després "de 79 alcaldes" i ha recalcat que aquesta fita "és fruit de la lluita de moltes" i d'aquelles que "han alçat la veu". Ha enumerat una sèrie de dones com "la primera regidora, Fidela Renom" i tantes d'altres que "m'han precedit" com ara Dolors Calvet, Virgínia Domínguez i Marisol Martínez, entre d'altres.

Ha afirmat que la capital vallesana "comença un nou capítol de la història" i ha entomat el repte que li arriba "de prendre decisions i fer propostes". En aquest sentit, ha recordat algunes de les idees com la construcció d'una nova comissaria al nord del a ciutat, una escola de música a l'Eix Macià i un centre d'arts escèniques al sud, entre d'altres. Mà estesa

La nova alcaldessa ha garantit mà estesa a tothom i ha advertit que "no em fa por la discrepància. Només avancem quan partim de punts de vista diferents". "Vull representar tothom, pensi com pensi i vingui d'on vingui". Ha volgut agraït la feina duta a terme els últims quatre anys dels alcaldes Juli Fernàndez i Maties Serracant. 

Ha garantit que "no es tocarà allò que ha funcionat els últims quatre anys" i sobretot, ha recalcat, "treball i esforç" al llarg d'aquest mandat. L'objectiu, com ha expressat, "aprofitar les potencialitats que tenim al nostre abast". Farrés ha tancat el parlament, tornat al principi, parafrasejant l'activista sabadellenca Teresa Claramunt: "Treballar amb dignitat i amor".