Cs renuncia votar per Farrés en la investidura per manca de «voluntat política» i «d'entesa» del PSC

La formació votarà pel seu candidat, Adrián Hernández, en el ple d'investidura d'aquest dissabte

El candidat a l'alcaldia de Cs, Adrián Hernández
El candidat a l'alcaldia de Cs, Adrián Hernández | Albert Hernàndez
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:42h
Cs no votarà per l'alcaldable del PSC, Marta Farrés, en el ple d'investidura d'aquest dissabte. Optarà pel seu candidat, Adrián Hernández, després que un cop passades les eleccions municipals han detectat una manca de "voluntat política" i "d'entesa" del socialistes. Hernández ha explicat que la primera reunió es va produir el passat dimecres i aquest dijous, el primer secretari del partit i número 2, Pol Gibert, "va trucar per discrepar" de dos dels sis punts en l'acord d'investidura que havien ofert.

La formació taronja havia contactat amb el PSC en dues ocasions per fer propostes de cara al ple que "s'han quedat sense resposta" i sense plantejar "entrar al govern", ha assenyalat. "Volíem un canvi i havia de passar per Farrés", ha continuat i ha admès que "no hem entorpit" durant aquests dies les negociacions entre PSC i Podem.  

Hernández ha considerat que aquest mandat "no comença bé", perquè, entre d'altres coses, "ha faltat capacitat de diàleg". "Veurem com encaixen les matemàtiques", perquè tal com ha recordat la suma entre socialistes i morats és d'onze regidors i ha comentat el fet que Podem ha anunciat que no pactarà amb Junts per Sabadell i Cs, mentre que PSC no ho farà amb la Crida. "Només deixa la porta oberta a ERC, que és el partit que més conflicte té amb les dues forces del futur govern", ha assegurat.   

Regeneració i transparència 

L'alcaldable ha detallat que havien traslladat a Farrés un acord d'investidura amb sis punts "imprescindibles", entre els quals hi havia un "per la regeneració i la transparència", que consistia en l'exigència de la renúncia d'un càrrec públic "de forma immediata" en el moment que sigui investigat per "un cas de corrupció política". Una clàusula que "no han vist amb bons ulls", com tampoc la de la congelació de l'IBI per aquest mandat i estudiar la reducció a les famílies amb rendes més baixes.