Podem suspèn 36 militants a Sabadell abans de ratificar l'acord amb el PSC

Són membres que han concorregut a les llistes de Sabadell en Comú i Ara Sabadell

Registre d'entrada a l'assemblea ciutadana de Podem Sabadell
Registre d'entrada a l'assemblea ciutadana de Podem Sabadell | Juanma Peláez
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 23:24h
Podem ha comunicat aquesta tarda a diversos militants que els suspèn temporalment i que els ha incoat un expedient disciplinari. Es tracta de 36 persones que han optat per concórrer a les llistes de Sabadell en Comú o Ara Sabadell a les eleccions municipals, un anunci que s'ha fet poc abans de la celebració de l'assemblea ciutadana que s'ha convocat amb poc marge de temps, asseguren els afectats.

L'assemblea s'ha celebrat per ratificar l'acord de govern amb el PSC per investir la socialista Marta Farrés alcaldessa. De fet, els expulsats havien alçat la veu discrepant  perquè l'anunci del passat divendres es va fer, asseguren, sense haver convocat l'assemblea ciutadana i consultar a la militància abans de fer el pas.


Dimecres Podem va convocar la militància a la cita per aquest dijous al vespre, però alguns dels militants asseguren que no han rebut la comunicació fins avui. El mateix dia en què han rebut la comunicació en què se'ls informava que se'ls suspenia temporalment de militància i se'ls obria un expedient per haver concorregut en una llista que no fos l'encapçalada per la secretària general de Podem a la ciutat i l'única regidora que ha obtingut la formació, Marta Morell.

En la comunicació, enviada des del Consell de Coordinació de Podem Catalunya, se'ls adverteix que el cas s'eleva al Consell de Garanties Democràtiques a nivell estatal. "En relació als denunciats i denunciades, considerem que els fets descrits podrien se constitutius de la següent infracció prevista als Estatuts de Podem, i que per aquest motiu haurien de ser sancionats amb l'expulsió", assenyala el text que han rebut els afectats, entenent que el fet d'haver-se presentat amb una altra llista xocava amb els interessos propis de la candidatura de Podem a la ciutat.

Així, es decretar la suspensió cautelar dels drets d'afiliació dels afectats i s'incoa un expedient disciplinari, amb la possibilitat de recórrer un termini de 15 dies. A més, la decisió l'haurà de ratificar la direcció espanyola de Podem.

Veus discordants al pacte amb el PSC

Els afectats són en gran part veus discordants al pacte a què Morell ha arribat amb el PSC, que l'assemblea ciutadana ha ratificat aquest dijous al vespre a Cal Balsach, amb el suport de 53 persones, mentre que dues hi han votat en contra i s'han registrat sis abstencions. La ratificació arriba gairebé una setmana més tard que aquesta es consumés amb un acte celebrat al despatx del grup municipal del PSC, i rubricat per Morell i el primer secretari dels socialistes locals, Pol Gibert.

No obstant, fonts consultades dels afectats consideren que se'ls ha "volgut callar" tat des de la direcció local com des de Podem Catalunya. Per la seva banda, la secretària general local, Marta Morell, assegura que els militants afectats sabien que si concorrien amb llistes alienes a Podem es trobarien amb aquesta situació.
 

Registre d'entrada a l'assemblea ciutadana de Podem Sabadell. Foto: Juanma Peláez