CCOO exigeix a Sánchez que la reforma laboral i la de pensions siguin la «prioritat absoluta» del nou govern

El secretari general de Catalunya, considera que els empresonats haurien de poder esperar la sentència a casa seva "per poder recuperar la seva vida personal i pública"

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.
Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya. | Anna Mira
13 de juny del 2019
CCOO exigirà als nous governs municipals, autonòmics i l'estatal, que l'agenda social sigui la prioritat pels pròxims anys. Així de contundent s'han mostrat els representants del sindicat aquest dijous al matí a Terrassa on han celebrat una assemblea de delegats i delegades de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya per actualitzar l'estratègia i posar les bases de l'agenda sindical de les pròximes setmanes i mesos.

El secretari general de CCOO d'Espanya, Unai Sordo, ha llençat un missatge clar president en funcions del govern espanyol en matèria de drets socials. "La primera acció del nou govern espanyol ha de ser la de corregir la Reforma Laboral del 2012 i la Reforma de Pensions del 2013, i també aplicar mesures per tenir una major suficiència fiscal". "Estem fent una campanya per garantir l'aplicació del Salari Mínim Interprofessional" on Sordo ha reconegut que està tenint "series resistències en alguns sectors".

Per això, des de CCOO emplacen a Sánchez i a Unides Podem "que acabin de tancar un acord de legislatura". Segons Sordo, "la dreta està normalitzant l'opció política de Vox i per tant, les forces d'esquerres estan en l'obligació de formar govern".

En la mateixa línia s'ha mostrat el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, qui ha assegurat que amb els nous governs locals "passarem al terreny de l'exigència" perquè segons el sindicat "Catalunya ha de recuperar el lideratge de les polítiques socials de totes les administracions que s'han de conformar" els pròxims dies.

Pacheco ha volgut insistir en què després de la serva "ofensiva a cridar el vot d'esquerres" a Catalunya "clarament", explicita el secretari general català, tant el 28A com el 26M es van omplir les urnes de vots d'esquerres. El 26 de maig el 57% dels catalans van votar partits d'esquerres "per posar l'agenda social damunt de la taula perquè prioritzi les polítiques públiques".

Política i diàleg

En relació a la sentència del judici del procés, Pachecho ha asseverat que "forma part d'un procés polític que està condicionant la vida a Catalunya i a Espanya" i ha insistit en la idea de la utilització "abusiva" de la presó preventiva pels líders polítics i socials. "Haurien de poder esperar el resultat de la sentència a casa perquè puguin recuperar la seva vida personal i pública".

El líder sindical a Catalunya també ha advertit que "els governs no han de tornar a obrir espais que tornin a portar a la judicialització del conflicte català" i ha apel·lat a la política i diàleg "per trobar la solució". Segons Pachecho "estem segurs que la política agafarà el camí de l'ordre per recuperar la normalitat institucional i per tirar endavant les polítiques socials", ha conclòs.

Reindustrialitzar el Vallès 

Preguntat per l'acord de govern a Terrassa entre Tot per Terrassa i ERC-MES, el secretari general de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, ​Enrique Rodríguez, ha assegurat que els governs d'esquerres i de progrés els sembla bé però "volem veure quin és el contingut dels pactes".

Rodríguez també ha insistit en què les dues capitals del Vallès Occidental (Terrassa i Sabadell) "han de continuar tenint un paper molt important en el Pacte per la Reindustrialització". Segons Rodríguez, les dues capitals i Sant Cugat "són la veritable locomotora del Vallès Occidental per continuar tirant endavant la concertació social".

En relació a la municipalització de serveis, el secretari general de CCOO del Vallès Occidental Catalunya Central ha indicat que des del sindicat aposten per aquesta via sempre que es mantingui l'estabilitat en l'ocupació i "no hi hagi males condicions laborals".