ERC no tira la tovallola i demana a JxS i Podem investir Juli Fernàndez alcalde a Sabadell

ERC manté que seguirà apostant per "un govern honest" fins el final tot i que Podem no en vol saber res

Juli Fernàndez, al Debat Decisiu
Juli Fernàndez, al Debat Decisiu | Juanma Peláez
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:17h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) esgotarà fins el darrer minut d'aquest interval entre les eleccions municipals i la investidura de dissabte per intentar que Juli Fernàndez pugui ser nomenat alcalde de Sabadell. Ho fa tot i que el PSC de Marta Farrés ha aconseguit captar l'interès de l'única regidora que Podem ha obtingut al ple, Marta Morell, necessària, no obstant, per configurar una possible alternativa al govern socialista.

En un comunicat, els republicans es reafirmen en proposar la candidatura de Juli Fernàndez en el ple extraordinari de constitució de l'Ajuntament de Sabadell que se celebrarà aquest dissabte a les 12.00 hores, i demana el vot a Junts per Sabadell i a Morell. La premissa és que "Sabadell no torni al passat", posant sobre la taula un "projecte de govern honest, de progrés i republicà".

En el comunicat, lamenten l'acord PSC-Podem, que consideren precipitat, després de diverses trobades per negociar una possible entesa entre Morell i ERC, la darrera, asseguren, el mateix divendres en què es va produir l'anunci del pacte. En aquest sentit, asseguren que Morell els va cancel·lar la reunió prevista per divendres al matí, on ella els va dir que li havia "sorgit un imprevist".

"No són pocs els votants, de totes les forces polítiques de la ciutat, que ens mostren la seva indignació pel que pot succeir dissabte, ja que en cap moment de la campanya es va dir que amb el seu vot es faria possible el retorn dels hereus del "Mercuri a l’alcaldia de la ciutat", assenyala la força republicana en el comunicat. És per això que asseguren que fins al darrer minut seguiran "deixant la porta oberta a Podem Sabadell per tornar a reprendre el procés d'acord i fer possible la construcció d’un govern honest i republicà".

"És evident que el PSC i el seu entorn no volen que parlem del Cas Mercuri. Voldrien que no recordéssim que fa tan sols 4 anys ells governaven aquesta ciutat, i que els 9 anys que la seva cap de llista va estar governant i, o bé no s’adonava del que passava, o ho sabia i no feia res", assegura l'alcaldable, Juli Fernàndez. "Des del nostre punt de vista algú que ha format part activa d’aquest passat és perjudicial i no és bo que tingui l’alcaldia, ni per la política, ni per l’Ajuntament, ni per als ciutadans i ciutadanes de Sabadell", afegeix.

Marta Morell: "Res a dir"

Consultada per NacióSabadell, Morell assegura que no té "res a dir" sobre aquesta proposta, motiu pel qual manté vigent l'acord a què va arribar amb el PSC. En aquest sentit, assegura que ningú del partit l'ha pressionat per desfer l'acord.

"El pacte està votat per unanimitat pel Consell Ciutadà Municipal, i l'ha vist Podem Catalunya i Podem estatal", conclou.