Marta Morell, la clau que ha permès a Marta Farrés ser alcaldessa

Va ser membre de les JERC i es va mostrar partidària de l'alliberament dels presos polítics

Marta Morell, a la porta de l'Ajuntament de Sabadell
Marta Morell, a la porta de l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:04h
Marta Morell (Sabadel, 1978) s'ha convertit des del 26 de maig en l'objecte de desig de PSC i ERC, les dues formacions que van  obtenir suficients vots com per aspirar a governar la ciutat de Sabadell els propers quatre anys. Finalment, van ser els socialistes qui van conquistar la candidata de Podem, que 7 de juny va oficialitzar un pacte per entrar a formar part del govern de Marta Farrés i facilitar, així, la seva investidura.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Morell també és llicenciada en Sociologia per aquest mateix centre. En el seu currículum hi figuren diferents empreses, entre elles Eroski, on ha estat durant cinc anys membre del comitè d'empresa a través del sindicat Fetico. La seva darrera feina ha estat en una empresa de Sant Cugat del Vallès, on treballa com assessora comercial.

És soltera i viu al barri de La Concòrdia de Sabadell, el mateix que la seva nova sòcia de govern, Marta Farrés. Tot i haver format part de les JERC, al 2015 es va incorporar al projecte de Podem, on va iniciar-se com a militant del Cercle de la Concòrdia de Sabadell.

A partir d'aquí, va ser nomenada portaveu i enllaç d'organització, a més de ser candidata a les eleccions catalanes de 2015 a través de la candidatura de Catalunya Si Que Es Pot. El 21 de juny de 2018 va se proclamada nova secretària general de Podem Sabadell, després de superar en vots l'anterior secretari general i regidor, Ramon Vidal.

Posteriorment, el novembre de 2018, va esdevenir cap de llista de Podem per a les eleccions municipals del 26 de maig 2019, a les quals la formació va presentar-se en solitari i on Marta Morell va ser escollida regidora.