Medievàlia reclama la implicació de l'Ajuntament perquè sigui un «esdeveniment de ciutat»

Els organitzadors tenen esperances en el nou govern, encara que els últims anys socialistes "no va haver-hi molta implicació"

Una lluita de l'edat mitjana al Mercat Central
Una lluita de l'edat mitjana al Mercat Central | Juanma Peláez
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:46h
Medievàlia va celebrar del 17 al 19 de maig la 23a edició. Malgrat la pluja, que va fer acte de presència, i estar muntada enmig de la campanya electoral, no va evitar que els carrers es tornessin a omplir de gent. Un mes després, l'Associació Cultural Sabadell XXI ha organitzat una xerrada, sota el títol "Medievàlia... a la recerca de solucions" per "millorar la qualitat de la festa", entre d'altres objectius. Una cita que ha destapat "la manca de suport" municipal, com ha dit el president de Medievàlia, Miquel Gumí, perquè sigui un "esdeveniment de ciutat". 

Ha definit l'ajuda del consistori actual com a "justeta" i ha afirmat que hi ha "una problemàtica de falta de suport". Segons ha calculat, el certamen té un cost que pot arribar als 40.000 euros que surten dels recursos propis dels organitzadors. Encara que enguany,  "hi ha hagut més implicació, no és suficient", ha expressat Gumí.

El responsable que el Mercat Central i els seus voltants s'ambientin en l'edat mitjana ha admès que li agradaria que la versemblança amb aquest període fos més "pura" i "rigorosa", però ha insistit en la "falta de recursos" i ha recordat d'altres iniciatives d'aquestes caracaterístiques que sí en reben com a Terrassa i Vic, entre d'altres ciutats.  
 

Fira Medievàlia Sabadell Foto: Juanma Peláez


Futur garantit?  

La denúncia dels organitzadors és un avís, però Gumí ha determinat que la situació està "tensionada", perquè "cada cop hi ha més despeses i més importants". Tanmateix, ha garantit que "no corre perill". Fonts municipals han assegurat que en aquests quatre anys hi ha hagut trobades amb els organitzadors, però han traslladat l'encàrrec al futur govern que es formi. 

En aquest sentit, Gumí ha recordat que "els últims anys dels socialistes no va haver-hi molta implicació", només, ha afegit, "quan ens vam traslladar des de Covadonga el Centre", un canvi que es va produir fa deu anys. 

Gumí ha dit que es desmarca de la xerrada, encara que "estem d'acord amb la filosofia, però ni tan sols ens han cridat", ha lamentat. Amb tot, espera que Medievàlia tingui llarga vida a la ciutat.