El festival de curtmetratges fantàstics i «freaks», dedicat al film «Fight Club»

La pel·lícula i el certamen tenen un vincle en comú: fan 20 anys

NacióDigital
11 de juny del 2019
El Fantosfreak, Festival de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, celebrarà el seu 20è aniversari amb una edició molt especial dedicada a una pel·lícula que també celebra dues dècades: Fight Club. Serà del 15 al 19 de juliol al Parc del Turonet. 

El cartell del certamen, obra de Mayka Dengrà, ja és un homenatge a la cinta de David Fincher, basada en el llibre de Chuck Palahniuk. Els organitzadors han anunciat el llistat dels 40 curtmetratges que competiran en aquesta edició entre les quals destaquen l'àmplia participació de d'obres nacionals i catalanes.

Alguns dels títols són: Lo siento mi amor, l'últim treball de l'Eduardo Casanova, un director irreverent que ja va triunfar a Fantosfreak amb el polèmic curt La hora del bañoEl Tratamiento de Álvaro Carmona que l'any passat va participar com a actor al curt guanyador del Premi Garmanbozia, Psycho Kino i l'australià Post Mortem Mary de Joshua Long guanyador a millor curtmetratge a la darrera edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges).

A més, Cerdanyola tornarà a tenir representació amb Redder Returns, la segona part del curtmetratge que Pedro Villarejo va presentar a la passada edició i que el va convertir en el participant més jove de la historia del festival.

L'any passat es va batre el rècord de públic amb gairebé 1.800 espectadors cada nit. Això el consolida com el festival de curtmetratges de gènere més multitudinari de l'Estat.