​Maties Serracant: «El balanç de govern és més positiu del que la gent ha percebut»

L’alcalde de Sabadell defensa la gestió de l’executiu quatripartit i lamenta que no s’hagi explicat la feina feta

Maties Serracant, aquest dimarts en roda de premsa
Maties Serracant, aquest dimarts en roda de premsa | Albert Segura
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:38h
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, lamenta que no s’hagi sabut traslladar a la ciutadania la feina feta aquests quatre anys de "govern de transformació", tal i com es defineix la suma d’Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell. El batlle ho ha dit aquest dimarts en el marc d’una roda de premsa en què ha repassat la gestió feta aquests darrers quatre anys, dos dels quals ell hi ha estat al capdavant.

"El govern s’ha concentrat en executar i massa poc en poder explicar la feina feta, el balanç és molt més positiu del que la gent ha percebut", ha lamentat Serracant en la roda de premsa. L’alcalde ha reconegut que a partir de dissabte, amb el canvi de govern en pro de Marta Farrés (PSC), tot el que s’ha fet "està en joc", però s’ha mostrat convençut que "molta d’aquesta feina passarà" perquè és fruit del "sentir majoritari del que hem recollit de la ciutadania i els agents socials".

Serracant ha valorat molt positivament la feina feta "pel pòsit de futur que deixa preparat", deixant una institució que avui està "més preparada i amb més capacitat de finançament". L’alcalde ha recordat que així com l’etapa en què ell ha estat alcalde va començar molt influïda pel punt àlgid del procés sobiranista, el mandat en si va arrencar amb l’ombra del cas Mercuri.

"L’Ajuntament no només s’ha personat com acusació particular en les peces del cas, també ha impulsat una bústia ètica perquè de manera anònima es poguessin denunciar situacions de presumpta corrupció", ha expressat. En aquest sentit, també ha recordat que s’ha fet una auditoria econòmica que ha detectat deficiències en gestió i procediments.

També ha destacat la fiscalització dels serveis públics municipals, especialment el de l’empresa encarregada de la recollida de la brossa i la neteja viària, Smatsa: "És la prestació de serveis més cara de l’Ajuntament", ha recordat.