Joan Berlanga, molest amb Maties Serracant pel balanç institucional del mandat

L'encara tinent d’alcalde en funcions acusa l’alcalde de tenir massa "ego" per fer la presentació en solitari

Els quatre socis de govern, el dia de constitució del ple, al 2015
Els quatre socis de govern, el dia de constitució del ple, al 2015 | Juanma Peláez
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:11h
Sorprenent reacció de Joan Berlanga en els últims compassos de mandat a Sabadell, en aquesta ocasió via xarxes i contra l’alcalde, Maties Serracant. L’actual tinent d’alcalde en funcions ha retret amb una piulada a través del seu perfil a Twitter que el batlle hagi comparegut en solitari davant dels mitjans de comunicació per fer un breu balanç del mandat, la meitat del qual ha presidit el cap visible de la Crida per Sabadell.
 
En la piulada, Berlanga considera que el mandat mereixia acabar "com va començar", amb tots els seus membres, i fent un "balanç sincer i honest", una expressió que acompanya amb una foto de la presentació del pla de mandat feta al 2015. No obstant, afegeix: "Però acaba amb un alcalde sol parlant de la feina dels altres… quin poc saber fer i quant ego".

Serracant, però, durant l'exposició del balanç del mandat, no ha volgut fer cap mena de valoració de la tasca feta directament pels altres socis de govern per no parlar en veu seva, tot i la insistència dels mitjans presents. De la mateixa manera, no ha volgut fer cap valoració dels resultats obtinguts pels seus socis, que han deixat fora del govern Sabadell en Comú i 100% Sabadell.  

Fonts municipals consultades, però, asseguren que no hi va haver consens entre els quatre socis de govern (Maties Serracant, Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Marisol Martínez) per fer el balanç de manera conjunta, donat que part d’ells tenien incompetències d’agenda i va considerar que Serracant la podia fer en solitari. No obstant, Berlanga hauria estat partidari de participar en el balanç, i que cada tinent d’alcalde exposés també la valoració de les àrees que havien penjat de les seves responsabilitats.

Consultat per NacióSabadell, Berlanga ha lamentat que des de les eleccions no s'hagi convocat cap reunió ni de govern ni dels portaveus de l'executiu local, i ha considerat que el govern "s'ha deixat morir". En aquest sentit, defensa que ell sempre ha "cregut en el govern" a quatre, motiu pel qual no comparteix la decisió de no "tancar" de manera correcta aquests quatre anys. 

D'aquesta manera sorollosa acaba el mandat, en què precisament Berlanga s’ha quedat sense representació en el ple (Sabadell en Comú no ha obtingut cap regidor), igual que Marisol Martínez (que no ha aconseguit representants amb 100% Sabadell).