Els sabadellencs avaluen amb un notable la seva qualitat de vida

El Districte VII el que millor valoració té, un 7,9

NacióDigital
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:09h
Els sabadellencs, majors de 16 anys, posen bona nota a la seva vida
Els sabadellencs, majors de 16 anys, posen bona nota a la seva vida | Albert Segura
Un 7,5. Aquesta és la nota mitjana que els sabadellencs han posat a la seva qualitat de vida. Així s'extreu de l'estudi encarregat per l'Ajuntament de Sabadell al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Una valoració que és més superior a mesura que augmenta el nivell d’estudis i els ingressos, i entre les persones que tenen treballadors a càrrec.

El Districte VII és el que té una nota global més alta, un 7,9. Mentre que el VI té la més baixa, un 7,2. Pel que fa a la situació econòmica personal, quatre de cada deu diu que arriba a finals de mes amb dificultat o molta dificultat, sobretot les persones residents als districtes VI i VII, una proporció que augmenta a mesura que disminueixen els ingressos familiars.

En aquest sentit, un 4,4% de les persones enquestades han afirmat que han hagut de recórrer alguna persona o entitat per tal que li proporcionessin aliment, roba o altres productes bàsics.

Més de 1.000 entrevistes 

El treball s'ha fet a partir d’una mostra de 1.406 entrevistes telefòniques entre la població més gran de 16 anys resident a Sabadell. S’ha dividit en sis àmbits: satisfacció general amb la vida, vitalitat i benestar físic, resiliència i autoestima, relacions i xarxa social, món laboral, i estatus social i econòmic.

La finalitat és fer una radiografia dels sabadellencs i d'aquesta manera, ajudi a dissenyar les polítiques públiques del consistori ajustades "a la realitat".