1 de 10
ciutadania

Els sabadellencs avaluen amb un notable la seva qualitat de vida

El Districte VII el que millor valoració té, un 7,9

Els sabadellencs, majors de 16 anys, posen bona nota a la seva vida | Albert Segura
per NacióDigital, 10 de juny de 2019 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un 7,5. Aquesta és la nota mitjana que els sabadellencs han posat a la seva qualitat de vida. Així s'extreu de l'estudi encarregat per l'Ajuntament de Sabadell al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Una valoració que és més superior a mesura que augmenta el nivell d’estudis i els ingressos, i entre les persones que tenen treballadors a càrrec.

El Districte VII és el que té una nota global més alta, un 7,9. Mentre que el VI té la més baixa, un 7,2. Pel que fa a la situació econòmica personal, quatre de cada deu diu que arriba a finals de mes amb dificultat o molta dificultat, sobretot les persones residents als districtes VI i VII, una proporció que augmenta a mesura que disminueixen els ingressos familiars.


En aquest sentit, un 4,4% de les persones enquestades han afirmat que han hagut de recórrer alguna persona o entitat per tal que li proporcionessin aliment, roba o altres productes bàsics.

Més de 1.000 entrevistes 


El treball s'ha fet a partir d’una mostra de 1.406 entrevistes telefòniques entre la població més gran de 16 anys resident a Sabadell. S’ha dividit en sis àmbits: satisfacció general amb la vida, vitalitat i benestar físic, resiliència i autoestima, relacions i xarxa social, món laboral, i estatus social i econòmic.

La finalitat és fer una radiografia dels sabadellencs i d'aquesta manera, ajudi a dissenyar les polítiques públiques del consistori ajustades "a la realitat". 
 
Participació