L'Ajuntament inverteix més de 50.000 euros per evitar temperatures altes a l'escola bressol Creu Alta

És un sistema replicat de la prova pilot duta a terme al Vapor Buxeda Nou

El pati del centre educatiu
El pati del centre educatiu | Ajuntament de Sabadell
NacióDigital
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:18h
Fa gairebé dos anys, l'AMPA de l'escola bressol Creu Alta va denunciar que en algunes parts de les instal·lacions s'arribaven a temperatures de 33 graus. L'onada de calor va sorprendre el consistori que va admetre "poca agilitat" en la reacció. Ara, l'Ajuntament ha invertit més de 50.000 euros per un nou sistema de bioaire, nous umbracles de fusta exteriors, així com la millora de l’aïllament tèrmic de part de la teulada.

D'aquesta manera, es podrà controlar la calor i la temperatura als diferents espais. El nou sistema de bioclimatització és molt similar al que fa dos anys es va instal·lar com a prova pilot al Vapor Buxeda Nou. El mecanisme refreda l’aire mitjançant un procés 100% natural, que fa passar l’aire exterior per uns filtres saturats d’aigua, introduint-lo a l’àrea a climatitzar fred, filtrat i lliure de gèrmens, sent més eficient i sostenible, atès que consumeix un 80% menys d’energia que d’altres més convencionals.

Pel que fa als umbracles de fusta, se sustenten sobre una estructura metàl·lica i s’han ubicat a l’exterior d’algunes aules per reduir l’efecte del sol dins aquests espais i crear zones d’ombra a la zona de pati. Per la seva part, la millora de l’aïllament a la teulada permetrà controlar la temperatura dins l’equipament, com també l’efecte reflectant de la llum solar.

Així mateix, s’han posat motors a finestres altes per poder-les obrir i tancar més fàcilment, tendals als patis i altres estructures per tal d’ampliar les zones d’ombra.