Factor Blau, l’eina educativa d’Aigües Sabadell per «reflexionar sobre l’ús responsable de l’aigua»

S'ha fet una prova pilot amb estudiants de l'Escola Sagrada Família

Una aixeta d'aigua
Una aixeta d'aigua | ACN
NacióDigital
11 de juny del 2019
Aigües Sabadell ha ideat una recurs educatiu per “reflexionar sobre l’ús responsable de l’aigua” anomenat Factor Blau. Una activitat, de 20 hores durant un trimestre, dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de la ciutat i està dissenyada també per conèixer, investigar, proposar i divulgar amb la importància d’aquest comportament d’un “bé tan preuat”.

A partir del curs que ve serà una activitat obligatòria per a tots els estudiants del segon cicle de Secundària. El contingut abordarà aspectes com aprofundir en el servei d’aigües, investigar i comparar el consum del mateix centre i proposar mesures per millorar-ne el consum, entre d’altres aspectes.

L’acció es troba emmarcada en l’estratègia de desenvolupament sostenible de la companyia, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, es complementa amb les tres iniciatives que la companyia ofereix, des de fa més de 30 anys, a les escoles de Sabadell, EDUCASSA.

Aigües Sabadell atorgarà un distintiu als centres que participin. Serà un símbol anomenat ‘Gota Blava’, amb diversos nivells, d’un a quatre, en funció dels criteris de sostenibilitat i dels resultats obtinguts. Enguany, s’ha fet una prova pilot a l’Escola Sagrada Família.