​Sabadell manté 34 expedients oberts per pisos buits i lamenta que les sancions «no mobilitzin» l’habitatge

Enguany no s'han incoat nous expedients, però s'han cobrat tres sancions de 3.000 cadascuna

Sabadell, amb la Mola al fons.
Sabadell, amb la Mola al fons. | Albert Segura
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:12h
La regidora d’Habitatge en funcions, Glòria Rubio, acompanyada del d’Acció Social en funcions, Gabriel Fernàndez, aquest dijous feien un crit d’alerta per la situació de “col·lapse” de l’emergència habitacional a Sabadell. L’Ajuntament no ha avançat en matèria de sancions i enguany manté les xifres de 2018: 34 expedients endegats i malgrat haver cobrat tres sancions, de 3.000 euros cadascuna, "no s’han mobilitzat" els habitatges.

A banda, d’aquesta trentena hi ha hagut set taxes de 455 euros cadascuna. Tot i així, tal com ha afirmat Rubio, “els equips jurídics, dels bancs bàsicament” compliquem l'ús d'aquesta via. Les propietats han interposat contenciosos que tenen encallats alguns expedients, alguns dels quals han suspès executar la mobilització del immoble, per “una manca d’habilitació clara” de l’administració local.

Rubio ha reiterat la “ineficàcia” d’aquesta mesura per les “traves” que van posant com ara el canvi de titularitat, passant d’entitats financeres a fons voltors, amb la qual cosa s’ha de “reiniciar” el procediment, ha explicat. Però ha garantit que es continuarà fent, complint amb l’Ordenança de verificació d’habitatges buits.

A finals de 2017, Sabadell va imposar set multes procedents de la incoació de 54 expedients del centenar iniciats al llarg d'aquell any.