Els visitants puntuen amb un 8,42 la Fira Modernista d'enguany

Augmenta en més d’un 4% el nombre de persones que hi han vingut per primera vegada

La Masia Freixa il·luminada.
La Masia Freixa il·luminada. | Anna Mira
Redacció
06 de juny del 2019
Les persones enquestades valoren la seva visita a la dissetena edició de la Fira Modernista de Terrassa amb una nota global de 8,42 sobre 10, mantenint així una valoració de notable alt que ja es va registrar l’any passat (8,40) i continuant amb l’alt nivell de satisfacció que mantenen els i les visitants de la seva experiència a la Fira.

Així ho assenyala l’enquesta realitzada per l’Ajuntament a través de l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST), en base a les entrevistes realitzades a 561 persones durant la celebració d’aquesta edició de la Fira.

El treball també aporta dades sobre la procedència dels visitants. Seguint la tendència d’anteriors edicions, s’incrementa el nombre de visitants a la Fira procedents de fora de Terrassa fins el 26,5%. Una xifra que representa un increment del 2,4% respecte a l’any passat i que segons el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme en funcions, Amadeu Aguado, “indica el nivell d’interès que la Fira Modernista de Terrassa desperta any rere any no només entre els terrassencs i les terrassenques sinó també entre les persones que cada any visiten la Fira provinents d’altres localitats. Una Fira
Modernista que s’ha consolidat com un dels elements més rellevants de projecció de la ciutat, donant a conèixer Terrassa, el seu patrimoni i la seva cultura arreu”.

Pel que fa a les diferents activitats que es desenvolupen durant el certamen, es mantenen sense canvis significatius les valoracions que les persones enquestades han fet d’aspectes com les paradetes instal·lades durant la Fira amb una nota mitjana de 8,4, els diferents espais de la Fira, amb un 8,3, o el programa d’activitats amb un 8,2.

En relació als aspectes que les persones que enguany han visitat la Fira han destacat especialment apareixen l’ambientació (49,7%), la programació (13,8%) el patrimoni modernista (11,9%) o el Mercat Modernista (11,3%). En l’apartat d’allò que menys agrada cal destacar que fins el 39,6% de les persones enquestades no troben aspectes negatius a la Fira, seguit del 14,9% que valoren negativament la massificació provocada per l’alt nombre de visitants que rep l’esdeveniment (Un 18,6% l’any 2018).

Destaca especialment que fins a un 20,9% de les persones enquestades visitaven la Fira Modernista de Terrassa per primer cop, una xifra que s’ha incrementat en més de 4 punts respecte a l’any passat (un 16,5% el 2018) mentre que un 79,1% per cent ja ho havien fet en anteriors edicions. A més, fins a un 95,5% de les persones que han respost el qüestionari asseguren que segurament o probablement repetiran visita a la Fira Modernista, i el 77,7% dels visitants de fora de la ciutat contesta que tornarà a Terrassa.

L’enquesta també apunta que la despesa mitjana dels visitants, que enguany ha estat de 36,4 euros per visitant, s’ha reduït respecte dels 40 euros del 2018. La major part d’aquesta despesa s’ha fet en restauració, seguida de les compres a les parades del Mercat Modernista i en establiments comercials de la ciutat.