Primàries defensa que els seus votants no haurien fet créixer el nombre de regidors d'ERC o JxS

Asseguren que Marta Farrés s'hauria "fet passar per l'hereva de l'alcalde Antoni Farrés"

Àngels Folch, candidata de Independència i República
Àngels Folch, candidata de Independència i República | Primàries Sabadell
Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:24h
Independència i República, la candidatura impulsada des de Primàries Catalunya a la ciutat de Sabadell, defensa que l'impacte de la seva candidatura ha estat mínim en el còmput global de vots a les forces independentistes que han obtingut representació al ple municipal. En un comunicat, la formació també acusa la candidata del PSC, Marta Farrés, d'haver-se fet passar per l'hereva de l'alcalde Antoni Farrés.

El col·lectiu, que es va presentar a les eleccions municipals amb Àngels Folch com a candidata, assegura que si totes les forces independentistes haguessin concorregut en una sola candidatura ara "hi hauria un alcalde independentista" a Sabadell. Amb tot, asseguren que els vots que van recollir no han afectat les forces que sí que han obtingut representació al ple municipal.

"Fins i tot en la hipòtesi que tots els 1.180 vots d'Independència i República haguessin anat a parar a ERC, la candidatura independentista més votada, el resultat hauria estat exactament el mateix", assenyalen en el text. Igualment passaria si tots haguessin anat a parar a Junts per Sabadell, apunten.

"El resultat no hauria variat, cosa que prova que la nostra candidatura no ha perjudicat en absolut cap de les altres opcions independentistes, neguem, per tant, rotundament allò que alguns afirmen sense cap mena de base real", afegeix la candidatura en el text.
 
Dura crítica a Farrés

En el mateix comunicat, la candidatura llança una dura crítica a Marta Farrés i al PSC. "Hem de denunciar la maniobra indigne de la seva cap de llista de fer-se passar per l'hereva de l'alcalde Antoni Farrés induint l'electorat a pensar que hi havia un lligam de parentiu i/o polític entre ella i l'alcalde Farrés, quan de fet de qui és hereva és de l'alcalde Bustos", assenyala en el text.

En el text posen de manifest que el PSC va ser una de les forces que van donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya al 2017, i consideren "decebedor" i "un greu perjudici per a Sabadell" que els socialistes hagin estat la força més votada.

En aquest sentit, llança un advertiment a les forces que podrien establir algun tipus d'acord amb el PSC, que a dia d'avui podrien ser o Junts per Sabadell o Podem: "Pactar amb aquesta formació significarà no només pactar amb el 155 i donar suport a la repressió de Catalunya negant el dret a l'autodeterminació, sinó també tirar terra damunt dels casos de l'època Bustos encara pendents d'aclarir". És per això que demanen a les forces sortides del 26-M a arribar a un acord de govern al marge del PSC.

A continuació podeu consultar els resultats que han obtingut els partits a la ciutat de Sabadell:

A continuació podeu consultar els resultats a nivell de Catalunya, d'Espanya i de la província de Barcelona.