L'ANC reclama que ERC i JxS s'entenguin a Sabadell per evitar un govern del PSC

Asseguren que si no ho fan l'Ajuntament caurà "en mans de les forces polítiques responsables del 155"

Signatura de l'acord
Signatura de l'acord | SBDxI
NacióSabadell
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:47h
Sabadell per la Independència, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), reclama a ERC i Junts per Sabadell que evitar que arribin a un acord per evitar que l'Ajuntament "caigui en mans de les forces polítiques responsables del 155". Així ho assenyalen en un comunicat, en plena negociació per establir pactes entre forces, dels quals depenen que siguin investits com alcaldessa o alcalde Marta Farrés (PSC) o Juli Fernàndez (ERC).

Ara per ara, totes les forces es troben immerses en negociacions. Si ERC no aconsegueix entendre's amb la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem, no podria sumar 14 vots de regidors, xifra que marca la majoria absoluta. En aquest cas, seria investida alcaldessa Marta Farrés, la primera de la història de la ciutat, cosa que també passaria si una altra força, concretament Junts per Sabadell o Podem, li donessin suport explícitament o no s'arribessin a entendre amb ERC per votar en favor de Juli Fernàndez.

Davant d'aquesta fotografia, l'entitat independentista recorda que el sobiranisme a Sabadell ha aconseguit el 41,7 % dels vots, reunint els resultats obtinguts per ERC, Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i la candidatura Independència i República. "Hem de fer valdre aquest resultat", destaquen en un comunicat, recordant que des de l'entitat es va propiciar un pacte entre partits independentistes "a fi de fer prevaldre l'esperit del Primer d'Octubre". Recorden, a més, que van signar un pacte per garantir el suport entre les forces sobiranistes a poques hores per acabar la campanya electoral.

Amb aquesta premissa, asseguren que el sobiranisme ha de poder sumar "a fi d'evitar que l'Ajuntament caigui en mans de les forces polítiques responsables del 155 com ara el PSC-PSOE, partit que s'ha manifestat amb l'ultradreta i que per mitjà de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat exerceix una repressió antidemocràtica empresonant representants institucionals i activistes socials", recordant que els sabadellencs Carme Forcadell i Jordi Cuixart s'asseuen al banc dels acusats del judici del procés.

En aquest sentit, consideren que si Marta Farrés és nomenada alcaldessa es tractaria d'un "retrocés democràtic descomunal que els sabadellencs no ens mereixem".