Pluja i baixada del termòmetre: l'estiu es pren un recés

Hi haurà gotellades repartides arreu del país

Núvols de tempesta sobre Sabadell
Núvols de tempesta sobre Sabadell | Albert Segura
Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:40h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres fins a mig matí el cel romandrà serè o poc ennuvolat per alguns núvols alts i mitjans, més nombrosos a l'oest del territori; malgrat això, a punts del litoral, del terç sud i de Ponent hi haurà intervals de núvols baixos que localment deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A partir d'aleshores la nuvolositat augmentarà d'oest a est i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en general, tant per l'arribada com pel creixement de nuvolades. A partir del vespre la nuvolositat minvarà arreu, si bé al sector central del litoral es formaran intervals de núvols baixos.

Fins a darrera hora del matí és possible algun ruixat aïllat a punts del Pirineu occidental, sobretot de matinada. A partir de llavors arribaran ruixats o xàfecs per l'oest del territori que progressivament s'estendran a la resta del país, sobretot a la meitat nord. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o de pedra petita. En conjunt acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.200 metres al Pirineu occidental i dels 2.600 metres al sector oriental.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa, a punts de l'interior del terç nord es donarà al final del dia. Se situarà entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu, entre 9 i 14 ºC a la depressió Central i a la meitat nord del prelitoral, i entre 14 i 19 ºC a la resta del territori. La temperatura màxima baixarà moderadament, tret del litoral sud i central on pujarà lleugerament; oscil·larà entre 19 i 24 ºC al Pirineu i entre 23 i 28 ºC a la resta del país, localment més alta a la meitat sud del litoral.