VÍDEO Protesta a Sentmenat per reclamar a la Generalitat una segona escola pública

L'oferta actual no dona a l'abast i cinc famílies han quedat fora de les places ofertades

Protesta davant l'Ajuntament de Sentmenat
Protesta davant l'Ajuntament de Sentmenat | NS / Cedida
Redacció
05 de juny del 2019
El municipi de Sentmenat reclama a la Generalitat que creï una segona escola pública al municipi, on l'oferta no s'ajusta a la demanda. Aquest dimarts al vespre, representants de la comunitat educativa local van participar en una protesta davant l’Ajuntament, on es reunien l’alcaldessa en funcions, Núria Colomé, i el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, per abordar l’inici del proper curs, on fins a cinc famílies han estat excloses del sistema d’escolarització pública al municipi.

“Han rebut una carta on se’ls convida a buscar una alternativa a la zona”, assenyala Judith Permanyer, portaveu dels afectats. La protesta respon al fet que Sentmenat, amb més de 9.000 habitants, és l’únic de l’entorn proper de mides similars que només disposa d’una escola pública. Polinyà, per exemple, en té tres, Caldes de Montbui quatre i Castellar del Vallès cinc, un greuge per als habitants de Sentmenat, que consideren que en l’àmbit educatiu no reben el tracte adequat.


Amb 650 alumnes a l’escola pública, l’escola bressol es troba al cent per cent de la seva capacitat, motiu pel qual el futur fa preveure que casos com aquest es repetiran. “Demanem la construcció d’un institut - escola, perquè l’institut està igual de saturat i ja han demanat una ampliació, amb quatre línies que ja estan al límit”, explica Permanyer

D’entrada la petició és que es resolgui la situació per l’any que ve, i que Educació es comprometi a crear el nou equipament de cara al curs següent. Per tot plegat ja s’han recollit més de 800 signatures per demanar a Educació la inversió que defensen que el municipi necessita.


Segons fonts dels afectats, a partir de la trobada d'aquest dimarts s'ha arribat a un compromís per estudiar la creació d'un segon centre escolar, però no per crear l'institut - escola.