Adif licita la redacció de l'estudi per remodelar l'estació de Montcada-Bifurcació

Compta amb un pressupost que supera el milió d'euros

Un tren aturat a la via 2 de Montcada Bifurcació, on es pot veure la diferència d'altura entre l'interior del comboi i l'andana
Un tren aturat a la via 2 de Montcada Bifurcació, on es pot veure la diferència d'altura entre l'interior del comboi i l'andana | Albert Hernàndez
Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:01h
Adif licita el contracte per a la redacció de l'estudi d'alternatives i dels projectes bàsic i de construcció de la remodelació de l'estació de Rodalies de Montcada Bifurcació. Ha destinat un pressupost d'1.096.357,1 euros, amb IVA inclòs, i un termini d'execució de 12 mesos. La finalitat és oferir "l'alternativa més eficient per millorar la funcionalitat" de l'explotació ferroviària d'aquesta estació.

Les intervencions contemplen la implantació de quàdruple via, l'adequació a la configuració de les andanes, passant a disposar de quatre amb majors dimensions d'amplada i alçada respecte a la cota de carril. D'aquesta manera, es millora l'accessibilitat i seguretat dels usuaris.  

L'operadora considera aquest punt de la xarxa ferroviària "un enclavament estratègic" de Rodalies al nord de Barcelona i la seva nova configuració i disseny funcional que sorgeixi permetrà millorar l'estacionament del material rodant, disposant d'un feix de vuit vies.

Per a Adif Montcada-Bifurcació ofereix "millors i majors" condicions d'operativitat de cara a futurs escenaris d'explotació que contemplen un augment de la capacitat dels túnels urbans de Barcelona.