Lourdes Ciuró manté que la prioritat de JxS és ERC però a canvi de formar govern

Trasllada la pressió a Juli Fernàndez per aconseguir el suport de Podem

Lourdes Ciuró i Juli Fernàndez, saludant-se al Debat Decisiu de Sabadell
Lourdes Ciuró i Juli Fernàndez, saludant-se al Debat Decisiu de Sabadell | Juanma Peláez
03 de juny del 2019
Junts per Sabadell (JxS) manté la seva voluntat manifesta de formar part del proper executiu local, i el seu soci preferit és Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Els de Lourdes Ciuró asseguren, però, que només optaran per investir Juli Fernàndez si formen part del nou govern local, i trasllada la pressió a ERC perquè convenci la regidora de Podem, Marta Morell, per sumar-se a l'aposta republicana.

Si Fernàndez vol governar, haurà de fer-ho sumant set vots als set que ERC va obtenir a les eleccions del 26-M, i això suposa els tres de la Crida per Sabadell, els tres de Junts per Sabadell i l’únic representant que ha obtingut Podem. Si no hi ha entesa entre ells, Marta Farrés (PSC) ho tindrà tot de cara perquè, sense assolir la majoria absoluta, sigui investida amb deu regidors (la majoria absoluta en són 14).

Si bé la Crida es mostra obert a una opció alternativa al PSC, no està tan clar amb JxS i Podem. Marta Morell de moment espera a escoltar propostes, però és cert que la pilota és al seu taulat, i caldrà que ERC desplegui els mecanismes que tingui a l’abast per convèncer-la per no cedir el govern als socialistes.

El fet és que Morell s’ha mostrat contrària a donar suport a una entesa on s’hi sitüi la "dreta catalana", un sac on hi posa JxS, i Ciuró no està disposada a cedir el vot d’investidura a Fernàndez si no entra a formar part del nou govern municipal amb un acord programàtic de ciutat.

Tot queda obert, a l’espera que PSC i ERC tornin a fer una nova ronda de contactes per intentar atraure les mirades de les seves possibles parelles de ball, però la previsió és que el desenllaç no arribi fins els darrers compassos abans de la investidura del nou alcalde o nova alcaldessa, programada pel dissabte 15 de maig.