El BBVA marxarà a finals d'any de la seu històrica de Caixa Sabadell

La Fundació 1859 Caixa Sabadell garanteix que no afectarà al dia a dia de l'entitat

Visita modernista teatralitzada al vestíbul de l'antiga Caixa Sabadell
Visita modernista teatralitzada al vestíbul de l'antiga Caixa Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:52h
El BBVA deixarà a finals d'any l'edifici històric de l'antiga Caixa Sabadell, situada al cèntric carrer Gràcia. L'emplaçament és propietat de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, que assegura que la marxa de l'entitat, ja prevista, no afectarà el dia a dia de la mateixa fundació ni dels equipaments que té a la ciutat, com ara els Jardinets, l'Espai Natura o l'Espai Cultura.

Segons informa el diari digital iSabadell i han confirmat fonts de la fundació a NacióSabadell, es tracta d'una marxa ja prevista, donat que quan el BBVA va adquirir l'entitat bancària Unnim (fruit de la unió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu) es va establir el compromís de llogar per un mínim de 5 anys l'espai de l'antiga oficina 00 de Caixa Sabadell, actualment 8181 del BBVA. Ara, el banc ha decidit posar punt i final a la relació amb la fundació pel que fa al lloguer de l'equipament, que s'estima per valor de mig milió a l'any.

L'entitat traslladarà la seva activitat al local que connecta amb l'espai de l'actual oficina i que dona al carrer Sant Quirze, on traslladarà tota l'activitat que ara mateix es duu a terme a l'edifici històric. És per això que la fundació busca nous inquilins, un cop el BBVA va comunicar la decisió.

La intenció és la de no vendre l'equipament perquè es tracta de patrimoni fundacional, motiu pel qual es busca algú que s'instal·li en concepte de lloguer. En aquest sentit, s'han mantingut converses amb el sector públic per a fer ús de l'espai, amb la idea de poder-lo mantenir obert a la ciutadania pel seu valor.

En cas que no s'aconseguir trobar un llogater abans de finals d'any, la fundació podria haver de recórrer al romanent de què disposen des de la seva fundació, sense que aquest s'hagi hagut de tocar a dia d'avui. Amb tot, s'assegura que la marxa del BBVA no tindrà afectació a l'activitat de la fundació, com ara les exposicions que es duen a terme a l'Espai Cultura, les activitats que es duen a terme als Jardinets com ho és el Fresc Festival o la Festa de la Primavera BBVA que es va a l'Espai Natura, i que l'entitat bancària seguirà patrocinant.