La Biblioteca Vapor Badia projecta «Estiu 1993» per reflexionar sobre l'acolliment familiar

És una activitat emmarcada dins la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya

Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer
Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer | Estiu 1993
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:47h
Des del passat 31 de maig i fins aquest dissabte se celebra la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya, organitzada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció de la Generalitat. L'Ajuntament de Sabadell participa en aquesta iniciativa amb l'organització d'un Cinefòrum. Aquest dilluns, a partir de les 18 hores, farà el passi d'Estiu 1993 de Carla Simón. 

Serà a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia -accés gratuït- i posteriorment es complementarà amb una col·loqui per tractar l'acolliment familiar amb la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Agnès Russiñol, el regidor en funcions d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i professionals dels servei d’atenció a la infància de Sabadell i membres de les entitats de la ciutat.

700 famílies acollidores

A Catalunya hi ha més de 700 famílies acollidores, amb les quals hi estan acollits més de 900 infants. Però encara se'n necessiten moltes més, especialment, per a grups de germans i infants amb malalties greus i diversitat funcional. 

Les necessitats de l’infant i la situació de la seva família biològica defineixen la temporalitat de l’acolliment. Pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, per a infants més grans i adolescents.