Set persones dormint al carrer i 11 en naus industrials: el resultat del primer recompte «ajustat i inèdit» de Sabadell

Més de 160 voluntaris van participar en aquesta iniciativa duta a terme a d'altres ciutats de Catalunya

Imatge d'arxiu d'una persons dormint al carrer
Imatge d'arxiu d'una persons dormint al carrer | Jordi Jon Pardo
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 7:58h
Set persones vivint al carrer i 11 alltojades en algunes naus industrials. Aquest és el resultat final del recompte de sense llar a Sabadell, dut a terme el passat 21 de maig. Una iniciativa que, com va definir-la l'aleshores regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, en la seva presentació, el primer "ajustat i inèdit" fet a la ciutat. 

El dispositiu va estar coordinat per l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES), amb la participació d'Arrels Fundació, ActuaVallès, Càritas, Creu Roja i l'associació Ningú sense Sostre. A partir de les 23.30 hores  els diferents equips es van repartir per Sabadell pe localitzar persones dormint al carrer. 

En total, van comptar amb més de 160 voluntaris (la crida que es va fer va ser d'uns 180). Tot i la feina, el registre no ha recollit la totalitat de les situacions conegudes i localitzades, ja que hi havia infrahabitatges on no es podia accedir, a banda que es tracta d’un col·lectiu caracteritzat per la seva mobilitat.

Tampoc es van identificar persones allotjades en recursos de les entitats de Sabadell de forma temporal, en edificis en obres amb algun tancament, naus abandonades amb tancament, en portals, inclòs algun pàrquing menys exposat al públic. Així com, les que es troben en pensions de forma temporal, centre d’emergències i altres serveis de les entitats de la ciutat, així com les famílies i persones que estan ocupant habitatges buits (majorment propietat d’entitats bancàries).

Actualment, les xifres amb les quals treballa la Taula de Sensellarisme és de 139 persones, de les quals 15 viuen al carrer; 51 en infrahabitatges; 51 en habitatges inadequats i 22 persones que no tenen habitatge (i que viuen en allotjaments temporals, refugis o centres assistencials).