El Govern lliura les claus dels 44 habitatges remodelats a Merinals

Un grup de veïns, que també reclamen l'enderroc dels seus blocs, ha rebut amb pancartes el conseller Calvet

El conseller lliurant les claus a una família
El conseller lliurant les claus a una família | Departament de Territori i Sostenibilitat
Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:34h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de l'alcalde en funcions de Sabadell, Maties Serracant, ha lliurat aquest divendres les claus de 44 habitatges del barri dels Merinals. Són els pisos que formen part de la remodelació del barri que ha suposat la substitució de 564 domicilis que estaven afectats per patologies estructurals.

Els pisos, situats al carrer Tenerife, 7-9 i distribuïts en dos blocs (11 i 12), han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Tenen planta baixa i cinc plantes i ambdós estan units en la planta soterrani per un aparcament comú de 47 places.

Tots els habitatges tenen tres dormitoris i una superfície que va dels 71,88 metres quadrats als 73,75. El procés de remodelació dels Merinals ha suposat la construcció d’un total de 564 habitatges i l’enderroc de 592, corresponents a 16 blocs.

Després de lliurar aquesta darrera fase, l’INCASÒL enderrocarà els dos blocs afectats que resten i urbanitzarà l’espai alliberat.Concentració de protesta 

Tot i el trasllat de les famílies afectades a les noves promocions, no totes s'estan beneficiant i per això, un grup de veïns ha rebut al conseller amb pancartes en les qual es recordava el cas de 170 famílies que pateixen danys estructurals als seus edificis.