La malaltia inflamatòria intestinal centra la segona conferència del cicle «Dijous de Mútua»

Se celebrarà aquest dijous, 30 de maig, a les 18h a l’edifici docent de MútuaTerrassa

Redacció
30 de maig del 2019
Després que el passat 25 d’abril s’inaugurés la divuitena edició del cicle de conferències “Dijous de Mútua”, arriba la segona conferència, en aquest cas sota el títol "Viure amb la Malaltia Inflamatòria Intestinal”. Tindrà lloc el proper dijous, 30 de maig a les 18h a l’edifici docent de Mútuaterrassa (C/ St. Antoni, 39).

La conferència anirà a càrrec de professionals de l ́equip de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT): la Dra. Montserrat Aceituno, adjunta al servei de l’Aparell Digestiu, la Dra. Yamile Zabana, adjunta al mateix servei i la Sra. Olga Benítez, infermera de la Unitat de MII.

Pel que fa a l’objectiu de la conferència, la idea és donar a conèixer que és la Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa, saber perquè apareixen, com es tracten i també aprendre com funciona i la utilitat de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal. Paral·lelament, la voluntat de la xerrada també és que els assistents puguin conèixer de primera mà els professionals que estan al capdavant d’aquesta unitat i que puguin sentir el testimoni d'un pacient que viu amb l’esmentada malaltia.

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’HUMT compta amb una trajectòria de prop de 20 anys i atén anualment al voltant d’un miler de pacients amb MII. El passat 2018 va rebre l’acreditació que certifica el compliment dels màxims estàndards de qualitat en la seva activitat assistencial. Aquest segell -que s’emmarca dins d’un procés de certificació impulsat de forma conjunta pel Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) i Ad Qualitatem- té com a principal objectiu millorar i homogeneïtzar la prestació assistencial als pacients amb MMI.

Les conferències dels dijous de Mútua

En total s'han programat sis conferències concebudes amb la idea de divulgar temes mèdics i sanitaris d'actualitat El programa d'enguany el formen un total de sis conferències que tindran lloc entre els mesos d'abril i novembre (exceptuant juliol i agost). Igual que en la passada edició, totes s'esdevindran a les 18 h a l'emplaçament habitual, l'edifici docent de MútuaTerrassa.

La novetat rau en el fet que el contingut de les conferències s'ha treballat d'acord amb les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències de l'any passat. La resta de temàtiques que contempla el programa d'enguany són: la malaltia inflamatòria intestinal (dijous 30 de maig), els mites i les realitats de les tiroides (dijous 27 de juny), els consells per alleugerir el mal d'esquena (dijous 26 de setembre), les advertències sobre com actuar davant d'una aturada cardíaca (dijous 31 d'octubre) i el paper de la investigació en la demència (dijous 28 de novembre).