1 de 10
salut

Dues de cada tres persones amb esclerosi múltiple a Catalunya són dones

Les que tenen una renda baixa tenen una prevalença un 80% superior a les de renda alta

per NacióDigital, 30 de maig de 2019 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les dones representen el 67,7% dels 11.500 pacients diagnosticats d'esclerosi múltiple a Catalunya, i el 7% dels afectats tenen altres malalties cròniques amb necessitats complexes d'atenció -respecte del 2% en la població general-. Així ho ha explicat el Servei Català de la Salut (CatSalut) en un comunicat aquest dimecres, amb motiu del Dia Mundial de la malaltia aquest dijous.

La taxa de mortalitat de l'esclerosi múltiple en 2017 va ser de 11,2 casos per cada 1.000 persones, i pel que fa a la renda, els casos augmenten quan disminueix el nivell socioeconòmic, el que s'accentua en les dones: així, les dones amb renda baixa tenen una prevalença un 80% superior a les de renda alta.


El nombre de fàrmacs diferents per persona és un 65% superior en aquests pacients respecte a la població equivalent, mentre que la despesa sanitària és set vegades superior, sobretot pel cost farmacèutic (75%), seguit de les visites a consultes externes ( 9,5%) i l'hospitalització (6,4%).
Participació