Miguel Álvarez, el tècnic amb més experiència del grup 3 de Segona B

L'entrenador del CE Sabadell ha disputat un 309 partits en aquesta categoria comptant dues promocions d'ascens a Segona A amb el Terrassa i L'Hospitalet

Nació Sabadell
25 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:19h
Miguel Álvarez
Miguel Álvarez | CE Sabadell

A diferència de l'anterior etapa a Segona Divisió B en què es va apostar per un entrenador sense experiència en la categoria com Lluís Carreras, ara el club ha decidit donar les regnes de l'equip a Miguel Álvarez, un tècnic molt experimentat en la categoria de bronze del futbol espanyol. De fet, el tècnic andalús és el que ha disputat més partits del grup 3 de Segona B: un total de 309 partits en aquesta categoria comptant dues promocions d'ascens a Segona A amb el Terrassa i L'Hospitalet. Ho segueix amb uns cinquanta partits menys Natxo González, l'actual entrenador del Reus Deportiu. Imanol Idiákez (Lleida Esportiu), Paco López (Vila-real B) i Toni Seligrat (Huracà) també tenen bastant bagatge i acumulen més de 150 partits en la categoria.

Entrenadors novells

Al costat oposat trobem fins a quatre tècnics que debutaran aquesta temporada a Segona Divisió B. Es tracta de Guillermo Fernández (Olímpic Xàtiva), Miguel Ángel Villafaina (Atlètic Balears) i, segurament, els més mediàtics de la lliga com són Andrés Palop (Alcoià ) i Gerard López (Barcelona B). A aquest pòquer d'entrenadors també podríem afegir a tres tècnics amb molt poca participació en la categoria com l'argentí MartínPosse (Pobla Mafumet) amb només 8 partits amb l'Hospitalet, l'actual entrenador d'aquests, el vallesà Martí Cifuentes que compta amb tant sols 13 trobades amb el Sant Andreu i Galiana, actual entrenador del Eldense i primer rival dels arlequinats a la lliga, amb només 14 partits.

Ascensos a Segona A

També són molt pocs els que han aconseguit assaborir un ascens de categoria a la Segona Divisió A. Un d'ells és el nostre entrenador. Miguel Álvarez va pujar al Terrassa al futbol professional al 2002 després de completar un play off d'ascens perfecte guanyant tots els partits de la lligueta. Manolo Herrero, entrenador de l'Hèrcules, va fer pujar a Real Jaén a la divisió de plata del futbol espanyol fa tot just 2 anys després de superar l'Huracán en l'última eliminatòria. Natxo González ve de fer play off d'ascens la temporada passada amb el Reus, però amb qui va aconseguir l'ascens va ser amb l'Alabès a la temporada 2012-2013 després de superar al Real Jaén en l'eliminatòria de campions. I finalment, Paco López, actual entrenador del Vila-real B, també va aconseguir el desitjat ascens de categoria al 2011 amb l'Alcoià tot i que no va ser ell qui ho va celebrar sobre la gespa. La directiva el va destituir a la jornada 33 i va ser David Porras qui va finalitzar la temporada.