El 14% dels electors s'han quedat sense representació a l'Ajuntament de Sabadell

El ple municipal estarà format per sis forces, dues menys que el mandat anterior

Una dona davant les paperetes municipals a Sabadell
Una dona davant les paperetes municipals a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:31h
Els resultats electorals de les eleccions municipals de Sabadell han deixat fora del ple forces històriques i han configurat un nou escenari, amb dos partits menys. La desaparició dels comuns, del PP i de la formació de la regidora històrica Marisol Martínez (100% Sabadell, fins ara Guanyem Sabadell), deixa el ple municipal amb sis grups municipals, dos menys que en el mandat anterior, i obre la porta per primer cop a Podem, que tindrà cadira pròpia en la figura de Marta Morell.

Amb tot, un 13,77% dels electors no tindran representada la formació que van votar a Sabadell. Sonada ha estat l'expulsió del ple de Sabadell en Comú, que passa de ser segona força amb quatre regidors a desaparèixer del mapa polític consistorial, tot i haver rebut el 4,03% dels vots s'ha quedat a les portes d'obtenir representació (al 2015 va rebre el 15,01% de vots). 

Tampoc ho ha tingut de cara el PP d'Esteban Gesa, que ha vist com només el 2,92% d'electors confiaven en les seves sigles (5,74% al 2015). Marisol Martínez tampoc no ha aconseguit convèncer l'electorat, i 100% Sabadell ha passat del 6,42% dels vots a només reunir un 2,36%. Pel que fa a l'extrema dreta, Vox tampoc ha convençut, amb un 1,86% de vots.

Resultats eleccions europees: