​Marta Morell adverteix: «Vam dir que no pactaríem ni amb la dreta espanyola ni amb la catalana»

La candidata de Podem Sabadell obté un regidor i entra a les travesses per decantar la balança del futur executiu

Marta Morell, candidata de Podemos Sabadell
Marta Morell, candidata de Podemos Sabadell | Albert Segura
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:36h
Podem Sabadell irromp al ple municipal amb un regidor, la candidata Marta Morell, reduint l’espectre de l’entorn dels comuns de cinc representants a un de sol, donat que Joan Berlanga (Sabadell en Comú) ha perdut la representació al plenari local i Ramon Vidal (Ara Sabadell) ha quedat lluny del mínim per assolir un espai. Ara, Morell està cridada a ser una peça important a l’hora de determinar qui governarà la ciutat els propers quatre anys.

Marta Farrés ha estat la clara vencedora de la nit electoral a Sabadell amb 10 regidors, però els 7 que ha tret ERC li permeten fer comptes per dibuixar un possible pacte alternatiu, que hauria de sumar els vots de Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem Sabadell, ja sigui des de dins o des de fora de l’executiu local. Morell, però, estableix unes condicions prèvies que es deuen al que ha dit en campanya, i que manté un cop ha sortit electa.

"Ara ens hem de seure i mirar els resultats amb calma, després ens asseurem amb tothom qui vulgui parlar amb nosaltres, però no ens correspon a nosaltres parlar de pactes, ho han de fer les llistes més votades", apunta. Amb tot, estableix uns límits: "Vam dir que no pactaríem ni amb la dreta espanyola ni amb la catalana, PP, Vox i Ciutadans estarien en el primer bloc, i Junts per Sabadell representa la dreta catalana", assegura.

Això faria complicada una configuració de pactes a dia d’avui, donat que Lourdes Ciuró ja ha avançat que la seva intenció és arribar a pactes si són per governar. Morell, a la vegada, felicita Marta Farrés per ser la força més votada, i lamenta que només hagi pogut obtenir un regidor al ple, donat que esperaven tenir més impacte entre l’electorat. "Malgrat la campanya que hem tingut, amb pocs recursos econòmics, bastanta invisibilitat a la premsa, som la única força que no hi era al consistori que sí que hi serà el proper mandat", sentencia.