VÍDEO La Junta Electoral obliga dos vocals a treure's samarretes antifeixistes per les queixes de Vox a Sabadell

Patricia Muñoz es queixa que no són neutrals però els joves repliquen que el missatge no és partidista

Cesc Esteve tapant-se la samarreta antifeixista per ordre de la Junta Electoral
Cesc Esteve tapant-se la samarreta antifeixista per ordre de la Junta Electoral | Juanma Peláez
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:49h
La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha obligat a dos vocals de mesa de l'Escola Industrial de Sabadell a treure's les samarretes que duien. Ho fa cedint a les pressions de Vox, que a través de la seva alcaldable, Paricia Muñoz, ha exigit que es retiressin les samarretes, a més d'apartar 50 metres unes pancartes que considerava "partidistes". 

La candidata s'ha queixat inicialment que la mesa no era neutral i el jove li ha replicat que el missatge no era partidista. Dona la casualitat que el vocal és en Cesc Esteve, membre del CDR Sabadell que va ser detingut per l'encadenament davant les portes del TSJC en 23 de febrer de l'any passat. La situació s'ha repetit en una altra mesa, precisament la que ha estat designada perquè Muñoz votés. En aquest cas, la dona també ha demanat que un vocal es tapés la samarreta, on hi havia la paraula "comunisme".
 

L'altra vocal afectat per la decisió. Foto: Juanma Peláez


Després d'una mitja hora llarga, la JEZ ha ordenat que els dos homes es tapessin o giressin les samarretes, cosa que han hagut de fer. 


Els nois han rebut el suport del diputat d'ERC Gabriel Rufián, que precisament en el moment dels fets acompanyava l'alcaldable Juli Fernàndez a la seva votació.
 

Gabriel Rufián saludant Cesc Esteve, encara amb la samarreta visible. Foto: Juanma Peláez


És una de les primeres anècdotes d'aquest superdiumenge que ha arrencat puntual, a les nou del matí, amb l'obertura dels col·legis. Un total de 5.646.404 catalans estan cridats a votar en les eleccions europees i 5.420.053 en les municipals. Hi ha 8.365 meses en 2.691 col·legis i prop de 6.000 agents de policia que vetllen per garantir el correcte desenvolupament de la jornada. 

A la circumscripció de Barcelona poden votar 4.041.062 electors a les eleccions municipals i 4.218.359 a les europees; a Girona, 516.984 per a les municipals i 535.105 per a les europees; a Lleida, 299.223 per a les municipals i 314.261 per a les europees; i a Tarragona 562.784 per a les municipals i 578.679 per a les eleccions al Parlament europeu.

Pel que fa a la distribució de meses a Barcelona n'hi haurà 5.962 en 1.587 col·legis; 393 col·legis i 830 meses a Girona; 338 col·legis i 563 meses a Lleida i 373 col·legis i 1.010 meses a Tarragona.

Les votacions han començat a les nou del matí, tot i que els col·legis electorals s'han obert abans per constituir les meses electorals i verificar que no hi ha problemes amb el material electoral. La votació acabarà, com és habitual, a les vuit del vespre, tot i que si queda alguna persona dins del local electoral, el president o presidenta de la mesa li permetrà votar. Pots seguir tota la informació de la jornada, a NacióDigital.