Aquestes són les peticions que la societat civil de Sabadell fa als candidats a l'alcaldia

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds de les entitats

NacióSabadell
25 de maig del 2019
El riu Ripoll
El riu Ripoll | Albert Segura
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn de l'Adenc: Creareu una Oficina del Ripoll i del Rodal amb pressupost propi i autonomia, que treballi de forma transversal amb tots els agents implicats al territori?

PSC: 
En principi no ho portem al programa electoral, però estarem disposats a escoltar totes les propostes des de la regidoria corresponent.

Sabadell en Comú: La nostra proposta és la creació d’un Pla Integral del Ripoll que es desenvoluparà des d’una regidoria pròpia del Rodal, amb personal i pressupost propi, dins l’àrea de Territori, però que treballarà transversalment amb els agents interns (les altres regidories afectades) i externs (municipis fronterers, administració de la Generalitat i de la Diputació, els diferents propietaris del rodal, empresaris, associacions mediambientals, clubs esportius i ciutadania usuària i sensibilitzada en la protecció del rodal).

ERC: 

Crida per Sabadell: Proposem la creació l’Oficina del Rodal, ubicada al Molí d’en Torrella, com a òrgan de gestió i conservació dels espais naturals, fent compatible l’ús de lleure i la convivència amb les activitats agràries, així com de difusió dels valors naturals, socials, i culturals. El seu treball haurà d’estar fonamentat amb un pressupost propi i amb el treball amb les entitats implicades en la seva gestió.

Junts per Sabadell: Salut i qualitat de vida són les prioritats del nou model de ciutat sostenible i saludable:  Vetllar per la qualitat de l’aire que respirem, potenciar la mobilitat activa de totes les persones, pacificar i descongestionar els espais urbans més estressants  de la ciutat, fent entrar el verd a la ciutat per tal que sigui accessible a tothom, respectar el nostre entorn natural més pròxim, i en especial El Rodal, poder gaudir d’un paisatge urbà i periurbà de qualitat.

El paisatge consolida la marca d’una ciutat. Cuidar el paisatge reverteix com a actiu econòmic i de marca de ciutat. A Sabadell, tenim un paisatge propi que ens defineix: El nostre paisatge arquitectònic patrimonial que no podem seguir perdent, el nostre paisatge urbà i el nostre Rodal. El parc fluvial del Ripoll farcit d’història local i industrial ens acompanya durant set kilòmetres. El seu entorn natural és el principal pulmó verd, el principal espai d’oci i de lleure de la ciutat. Un espai on hi conviu el patrimoni, la natura i l’activitat industrial, i és bo que sigui així, i cal potenciar-ho. El riu Ripoll és un actiu potentíssim per a la transformació de la ciutat com ho va ser per la ciutat de Barcelona obrir-se al mar.

A més a més del Rodal, tractarem el verd urbà com ho fan les modernes ciutat europees. Com una peça essencial per a la qualitat de vida i per la qualitat ambiental i paisatgística de la ciutat. Perquè el  verd a carrers i places dona  vida. Convida a sortir, a passejar. Tothom: infants, joves, persones més grans som usuaris de l’espai públic i ens agrada els espais naturalitzats. Això beneficia el comerç i la restauració. Els carrers verds fomenten el civisme i per tant la convivència.

Farem entrar el nostre entorn natural a la ciutat. Hem de poder gaudir-ne i n’hem de tenir tanta cura com amb els carrers de la ciutat.  Crearem una xarxa de miradors urbans al Ripoll per tal de deixar de viure d’esquenes al riu. Ens hem de poder beneficiar del seu valor paisatgístic. Impulsarem tot el recorregut del riu paral·lel a la trama urbana, per tal de fer més accessible el gaudi del paisatge des de la ciutat. Incrementarem el nombre d’accessos al Parc Fluvial i industrial del Ripoll, entenent que no només representa una zona d’activitat industrial sinó que cada cop més esdevé un espai d’oci i lleure.

Tots ells són elements singulars que ens expliquen qui som i d’on venim i poden estar, perfectament, al servei de la transformació de la ciutat cara al futur. Per això és important la seva conservació, manteniment i recuperació. A Sabadell és necessària una visió integradora del paisatge urbà amb el periurbà i amb l’arquitectònic patrimonial, per preservar i potenciar millor els nostres valors col·lectius. Hem de crear un relat patrimonial integral que ens identifiqui i ens expliqui com a ciutat.

Per això crearem el Pla d’impuls de la infraestructura verda de Sabadell i del Pla Director del Verd Urbà, desenvoluparem la Carta del paisatge urbà de Sabadell com a instrument de concentració d’estratègies entre agents públics i privats a escala local i comarcal i durem a terme actuacions de protecció, gestió i ordenació del paisatge que tinguin per objectiu mantenir-ne els valors.

Ciutadans: S’ha començat a treballar un pla del Ripoll, en aquesta línia som partidaris d’un gran acord de ciutat per recuperar i revitalitzar aquesta zona de la ciutat, el conjunt del nostra rodal. S’haurà de definir si haurà un ens concret públic-privat o departament dins d’alguna regidoria.

100% Sabadell: El Rodal  i el Ripoll han d’estar integrats en les línies de treball de l’Ajuntament i de les seves regidories. No descartem un programa propi.

PP: Creiem que aquesta funció s'hauria de fer a través del Consell Comarcal, ja que és un espai que afecta diverses poblacions de la comarca.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis